Μια… πολλά υποσχόμενη εποχή για ανασφάλιστους οδηγούς (12/8)

Μια… πολλά υποσχόμενη εποχή για ανασφάλιστους οδηγούς

  • Ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων μπορεί να ξεπεράσει το 1 εκατ.

«SOS» ηχούν οι ασφαλιστές προειδοποιώντας τα συναρμόδια υπουργεία για τον κίνδυνο εκτίναξης του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων στο 1 εκατ.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί εφόσον δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και ειδικότερα εφόσον δεν τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα καθημερινής διασταύρωσης στοιχείων μεταξύ κυκλοφορούντων και ασφαλισμένων οχημάτων.

Του Πλάτωνα Τσούλου@https://www.insurancedaily.gr

Όπως σημειώνουν, η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να εντοπίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους ανασφάλιστους οδηγούς, η δυσλειτουργία που υπάρχει για την επιβολή προστίμων με ψηφιακά μέσα -διά της ΑΑΔΕ- η βαθιά ύφεση στην οποία εισέρχεται η οικονομία κι η νέα απαξίωση που όπως όλα δείχνουν θα υποστεί το οικογενειακό εισόδημα, θα υποχρεώσουν πολλούς κατόχους ΙΧ οχημάτων στη μη ανανέωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους.

  • Συνεπεία αυτών, είναι πολύ πιθανό ο στόλος των ανασφάλιστων οχημάτων να ξεπεράσει το 1 εκατ. από τα 600.000 που είναι περίπου σήμερα, να κινηθεί δηλαδή στα επίπεδα που ήταν μεσούσης της κρίσης χρέους της χώρας.

Σημειώνεται ότι, η πρώτη απόπειρα αντιμετώπισης του ζητήματος με τα οχήματα χωρίς σήμα ασφάλισης τα περιόρισε στα επίπεδα των 400.000, ενώ μόλις η όλη προσπάθεια χαλάρωσε ο «πληθυσμός» τους αυξήθηκε στα 600.000. Πλέον, το ενδεχόμενο η κατάσταση να ξεφύγει εκ νέου είναι μεγάλο και παρά το γεγονός αυτό πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν ακόμη κινητοποιηθεί ώστε να δώσουν οριστική λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα.