Μια πιθανή ανοδική τμήση των 750 μονάδων θα… ακουστεί ιδιαίτερα στο Χ.Α

Fwd: AENAON MARKETS : ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 15/03/2019

Μια πιθανή ανοδική τμήση των 750 μονάδων θα… ακουστεί ιδιαίτερα στο Χ.Α

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ@722,12 μονάδες: Πάνω από τη ζώνη αντίστασης των 715 με 700 μονάδων αναπνέει στις τελευταίες συνεδριάσεις ο ΓΔ του ελληνικού χρηματιστηρίου ατενίζοντας επίπεδα τιμών. Επιβεβαιωμένο διαγραμματικό πάτημα άνω των 715 μονάδων θα δώσει την ανοδική αφορμή για μια επίσκεψη προς το κατώφλι των 742 με 750 μονάδων.

Εκεί όμως, μια πιθανή ανοδική τμήση των 750 μονάδων θα ακουστεί ιδιαίτερα καθώς θα ξεκλειδώσει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα την αίθουσα των 800 μονάδων. Αντιθέτως μια άρνηση διακράτησης των  κεκτημένων με επιστροφή του δείκτη κάτω από το όριο των 700 μονάδων θα δημιουργήσει συνθήκες βραχυχρόνιας «εξαέρωσης» της υπάρχουσας δυναμικότητας εντείνοντας τις όποιες ρευστοποιήσεις.

FTSE [email protected],11 μονάδες: Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης συνεχίζει να απολαμβάνει και αυτή την εβδομάδα την ανηφορική του βόλτα μέσα στο ανοδικό κανάλι του περασμένου Δεκεμβρίου περνώντας πάνω από την αντίσταση των 1855 μονάδων.

Και εδώ όπως και στο Γενικό Δείκτη είναι σημαντικό να αποτυπωθεί ένα ισχυρό πάτημα πάνω από την αντίσταση των 1855 μονάδων για μπορέσουμε να πούμε ότι ο επόμενος σταθμός ανοδικής διέλευσης είναι οι 1953 μονάδες. Στην περίπτωση όμως που αποδειχθεί σαθρή η κίνηση άνω των 1855 μονάδων θα πρέπει να αναμένουμε ένα πισωγύρισμα του FTSE 25 προς την περιοχή επαναξιολόγησης των 1840 μονάδων.

ΔΤΡ@584,65 μονάδες: Ανοδική διάσπαση της σημαντικής αντίστασης των 563 με 550 μονάδων  έχει πραγματοποιήσει και ο Τραπεζικός Δείκτης προκαλώντας ρίγη σε όσους επενδυτές στοιχηματίζουν υπέρ της πτώσης μέσω των παραγώγων. Η περιοχή, που εκτείνεται μεταξύ των 563 με 604 μονάδων θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Καθώς μπορεί να αλλάξει την υπάρχουσα μεσοπρόθεσμη τάση από πτωτική σε ανοδική με ότι αυτό συνεπάγεται στη μετέπειτα πορεία του δείκτη. Το αρνητικό σε αυτό το σενάριο είναι ο τεχνικός δείκτης Σχετικής Δύναμης (RSI), όπου στις τελευταίες μέρες λαμβάνει τιμές στα ίδια επίπεδα, που τον Απρίλιο του 2018 ο Τραπεζικός Δείκτης ήταν στις 1000 μονάδες και ξεκινούσε την πτωτική του πορεία.

Απόστολος Μάνθος – Υπεύθυνος: Τεχνικής  Ανάλυσης & Επενδυτικής Στρατηγικής

Τwitter @ManthosChartist

  • Ευριπίδου  9
  • 6ος Όροφος
  • 105 61  Αθήνα
  • Τηλ:  (+30) 210 6829898

http://www.aenaonmarkets.com


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Το μήνυμα αυτό (συμπεριλαμβανομένων των επισυναπτόμενων εγγράφων) είναι εμπιστευτικό και προορίζεται για χρήση μόνο από τον αποδέκτη του, καθώς ενδέχεται να προστατεύεται από το επαγγελματικό απόρρητο και να περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.

  • Οιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση, αντιγραφή, κοινοποίηση του περιεχομένου του ή αναμετάδοση του συγκεκριμένου μηνύματος, εν όλω ή εν μέρει, απαγορεύεται αυστηρά. Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα μπορεί πολύ εύκολα να παραποιηθούν.

Η Aenaon Markets Ltd δε φέρει ευθύνη για την εσφαλμένη ή μη ολοκληρωμένη μετάδοση του περιεχομένου των μηνυμάτων καθώς και για οιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη τους ή για οιαδήποτε ζημία του συστήματός σας. Η Aenaon Markets Ltd σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την ακεραιότητα του ηλεκτρονικού μηνύματος, ούτε ότι αυτή η επικοινωνία είναι ελεύθερη ιών, υποκλοπών ή παρεμβολών.

Print Friendly, PDF & Email