Μια κομψή και συνάμα σοβαρή παρουσία η υπουργός Επικρατείας των Εμιράτων

ΒΗΜΑτοδότης

Η υπουργός Επικρατείας των Εμιράτων

Δεν θα χρησιμοποιήσω το κλασσικό κλισέ «έκλεψε την παράσταση» (καθότι τίποτα δεν έχει κλαπεί και δεν υπήρξε καμία παράσταση), ούτε βεβαίως τη λέξη «εντυπωσίασε», καθότι η Reem Al Hashimi υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (η ομόλογος δηλαδή του ημέτερου Γιώργου Γεραπετρίτη) μετείχε στο Philia Forum των Αθηνών εκπροσωπώντας την χώρα της με εξαιρετική επιτυχία.

  • Ήταν μια κομψή και συνάμα σοβαρή παρουσία, όπως πολλοί σημείωσαν: «Μακριά από τα στερεότυπα που έχουμε στη Δύση για τον ρόλο της γυναίκας στις αραβικές χώρες η υπουργός των ΗΑΕ, φορώντας ισλαμική μαντίλα και κομψό σκούρο φόρεμα (όπως και μάσκα λόγω κορωνοϊού φυσικά) έστειλε το μήνυμα για τις αλλαγές που συντελούνται σε όλο τον αραβικό κόσμο σε επίπεδο κοινωνίας».

 

***

Μαθαίνω ότι η υπουργός R. Al Hashimi έχει σπουδάσει σε φημισμένα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, αλλά είναι και μητέρα τριών παιδιών: «Με την Υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ, ενόψει του #PhiliaForum. Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουμε κοινό όραμα ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή» έγραψε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στο twitter μετά τη συνάντηση μαζί της.

***