Μια επιστολή που έστειλε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ξάφνιασε τους γαλάζιους ευρωβουλευτές

Τι ξάφνιασε τους γαλάζιους ευρωβουλευτές

ΒΗΜΑτοδότης

Και μια και μιλάμε για Ευρωβουλή και ευρωβουλευτές, έχω να σας πω και τούτο: Αιφνιδίασε τους γαλάζιους ευρωβουλευτές μια επιστολή που έστειλε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος προς όλους τους έλληνες ευρωβουλευτές για κοινή στάση στα εθνικά θέματα.

Μάλιστα ο κ. Κυμπουρόπουλος καλεί όλους τους ευρωβουλευτές απ’ όλα τα κόμματα να βρεθούν τον Σεπτέμβριο και να συζητήσουν το θέμα. Αλλά γιατί αιφνιδίασε τους γαλάζιους ευρωβουλευτές; Διότι, όπως μου εξήγησαν, δεν είχαν ενημερωθεί για αυτή την πρωτοβουλία, ούτε βεβαίως είχε ενημερωθεί ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ως επικεφαλής θέλει να ενημερώνεται για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι ευρωβουλευτές. Το περίεργο όμως είναι άλλο.

■■■

Οτι κανείς από τους γαλάζιους ευρωβουλευτές δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση Κυμπουρόπουλου. Αντιθέτως ανταποκρίθηκαν θετικά οι περισσότεροι από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (περιλαμβανομένου και του Δ. Παπαδημούλη – που δεν χάνει τέτοιου είδους ευκαιρίες) καθώς και άλλων κομμάτων. Αυτό ήταν που προβλημάτισε περισσότερο τους γαλάζιους ευρωβουλευτές.

■■■

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ρωτήθηκε (κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο) εάν όντως αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες. Αντί άλλης απαντήσεως είπε «α, εσείς ξέρετε πολλά». Οταν όμως οι δημοσιογράφοι επέμειναν, είπε ότι η συνάντηση του Σεπτεμβρίου θα γίνει. Τώρα, πώς θα γίνει και με ποιους είναι άλλο ζήτημα.

Print Friendly, PDF & Email