Μέτριες απώλειες με μέτριους όγκους συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Το ταμπλό προσπάθησε να απορροφήσει τα νέα επίπεδα μετά το ανοδικό κρεσέντο που ακολούθησε στην είδηση της ΑΛΦΑ

Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, επιβεβαιώθηκε η διάσπαση των 1190 μονάδων που αφορούσε στην απερχόμενη αντίσταση βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Κι έτσι, ο δρόμος για τις 1225 είναι ανοιχτός, ενώ παράλληλα η οποιαδήποτε κατοχύρωση των 1210 μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να δούμε χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο της 9ης Οκτωβρίου.

Καλύτερη εικόνα εμφανίζουν οι μετοχές εισηγμένων, τουλάχιστον εντός της βεντάλιας εκείνων που συχνά αναλύουμε στο site και που έχουν ήδη δείξει την αξία τους όλο αυτό το διάστημα.

Ειδικότερα για τις τράπεζες, υπενθυμίζουμε ότι έχουν την ανθεκτικότερη συμπεριφορά που θα μπορούσαν να έχουν, μην έχοντας χάσει ταυτόχρονα και την ανοδικότητά τους στο μεσοπρόθεσμο.

Προφανώς και η είδηση της ΑΛΦΑ δίνει πόντους στο ανοδικό σενάριο, και συνυπολογίζοντας τη στάθμιση και την επίδραση στο κλίμα, ενδέχεται να βελτιωθεί περαιτέρω η εικόνα.

Μαζί με τις τραπεζικές μετοχές, «ξεπετάχτηκαν» κι εκείνες που θέτουν τις βάσεις για ανοδική συνέχιση, όπως ενδεικτικά ΜΥΤΙΛ, CENER, ΟΤΟΕΛ, ΑΡΑΙΓ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ κ.α.

Εξάλλου, εάν δεχτούμε το σταδιακά αυξανόμενο ενδιαφέρον των θεσμικών χαρτοφυλακίων μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, είναι λογικό να αναμένουμε τοποθετήσεις σε χαρτιά που έχουν κάτι «να πουν», ενώ παράλληλα κανέναν δεν ενδιαφέρει η αποτίμηση να είναι η χαμηλότερη δυνατή, αλλά πρωτίστως ενδιαφέρει η προσδοκία ανοδικής συνέχισης.

Τέλος, συνεχίζουμε να κοιτάμε τις διεθνείς αγορές για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα, καθώς η διστακτικότητα παραμένει. Επαναλαμβάνουμε ότι έχουμε ένα πρώτο όριο, αυτό των 4220 μονάδων του S&P500 το οποίο άντεξε για άλλη μια φορά αποδεικνύοντας την αξία του.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.