Μετακινήσεις «μεγατόνων»: Η Universal στην Αυτοδιαχείριση

Μεγάλη ανατροπή στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων των μουσικών. Συγκεκριμένα, η Universal Music Publishing αναθέτει τη διαχείριση του καταλόγου της στην Αυτοδιαχείριση, η οποία ήδη διαχειρίζεται το ρεπερτόριο της Sony Music, ενός ακόμη κορυφαίου εκδότη.

Έτσι, η Αυτοδιαχείριση αναλαμβάνει στην Ελλάδα τη διαχείριση του ρεπερτορίου (και του αγγλοαμερικανικού) ενός ακόμη εκδότη.

Η μετακίνηση του διεθνούς εκδότη με ρεπερτόριο ‘πολλών μεγατόνων’ εδραιώνει ακόμα περισσότερο τη θέση της Αυτοδιαχείρισης στην αγορά, όσον αφορά το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο που εκπροσωπεί συνολικά.

Την ίδια στιγμή παρακολουθούμε γνωστούς καλλιτέχνες, με σημαντική και πολύπλευρη παρουσία και δισκογραφία, όπως ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Νίκος Μωραΐτης, η Ρεβέκκα Ρούσση, η Ελένη Ζιώγα, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Χρίστος Στυλιανού, ο Δημήτρης Δημητριάδης, ο Monsieur Minimal και άλλοι, να γράφονται στην Αυτοδιαχείριση. Επιπλέον, οι μετακινήσεις δημιουργών φαίνεται πως είναι μονομερείς, προς την Αυτοδιαχείριση και μόνο.