Μεταφέρονται σε νοσοκομεία ηλικιωμένοι από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Σε νοσοκομεία μεταφέρονται ηλικιωμένοι από τον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου την Τετάρτη εντοπίστηκαν 32 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Aπό νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς ατόμων σε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, όπως ο Ευαγγελισμός, το Σισμανόγλειο, το Αττικόν και το Ασκληπιείο.

Ήδη, κατά το ίδιο μέσο, έχουν διακομισθεί 10 ηλικιωμένοι στα παραπάνω νοσοκομεία, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων οκτώ ηλικιωμένων.

Κατά τη μεταφορά τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ο χώρος του γηροκομείου θα απολυμανθεί.

Παράλληλα, θα γίνει ιχνηλάτηση των εργαζομένων.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, από το πρωί, απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή όπου βρίσκεται η δομή φροντίδας ηλικιωμένων.

Προειδοποίηση Τσιόδρα: «Η Αθήνα δεν πάει καλά»

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις του από το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονος -το οποίο επισκέφθηκε μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά– απηύθυνε προειδοποίηση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στο λεκανοπέδιο.

«Η Αθήνα δεν πάει καλά», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Στο «κόκκινο» η Αττική

Το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 354 νέα κρούσματα, ενώ υψηλός παραμένει και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών (78).

Από τα 354 κρούσματα, τα 195 κατεγράφησαν στην Αττική, αναδεικνύοντας ξανά το επιβεβαρυμμένο επιδημιολογικό φορτίο του Λεκανοπεδίου της Αττικής.