Μεσσηνία: 53χρονος έκρυβε 157 χασισόδεντρα και δέκα κιλά κάνναβης σε στάβλο

Λαβράκι έβγαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και της ΟΠΚΕ, οι οποίοι προέβησαν σε έρευνα στις ιδιοκτησίες ενός 53χρονου Έλληνα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, αναζητώντας ναρκωτικά αλλά βρήκαν και ένα φυτώριο κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη και λαθραίες συσκευασίες καπνού.

Η έρευνα έγινε αρχικά σε μια αποθήκη του δράστη, όπου βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 77,5 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας και 136 σπόροι κάνναβης. Στον ίδιο χώρο, οι αστυνομικοί βρήκαν και 26 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 1 κιλού και 300 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης, τις οποίες ο 53χρονος θα διακινούσε στην περιοχή.

Η ανεύρεση των σπόρων έκανε την έρευνα να επεκταθεί και στον στάβλο που διατηρεί ο δράστης παραπλεύρως της κύριας κατοικίας του και εκεί βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 10 κιλών και 285,5 γραμμαρίων, ενώ σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο 53χρονος καλλιεργούσε στο έδαφος και σε πλαστικά κουτιά 157 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 40 εκατοστών!

Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν και σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.