Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα ανταποδώσει «συμμετρικά» τις απελάσεις διπλωματών της

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε χθες ότι η Μόσχα θα ανταποδώσει με αυστηρότητα τις νέες απελάσεις Ρώσων διπλωματών, τις οποίες ανήγγειλαν δυτικές κυβερνήσεις.

«Όλοι γνωρίζουν την ανταπόδοση: θα είναι συμμετρική και καταστροφική για τις διμερείς σχέσεις» τόνισε μέσω Telegram ο κ. Μεντβέντεφ, που είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Ποιον τιμωρούν λοιπόν; Πρώτα απ’ όλα, τους εαυτούς τους», συνέχισε.

Χθες η Γαλλία έκανε γνωστό ότι θα απελαθούν άλλοι 35 Ρώσοι διπλωμάτες εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ η Γερμανία προειδοποίησε ότι θα απελάσει με τη σειρά της «μεγάλο αριθμό» Ρώσων διπλωματών, κηρύσσοντάς τους personae non gratae.

Για τον Ρώσο πρώην πρόεδρο το να απελαύνονται διπλωμάτες ως μέσο άσκησης πίεσης είναι «παράλογη» πρακτική, «δεν οδηγεί πουθενά».

«Αν συνεχιστεί αυτό, θα είναι ταιριαστό, όπως έγραψα την 26η Φεβρουαρίου, να κλείσουμε κοπανώντας την πόρτα των δυτικών πρεσβειών» συμπλήρωσε ο Μεντβέντεφ και πρόσθεσε: «Θα έρθει φθηνότερα σε όλους. Κι εν τέλει δεν θα βλέπουμε ο ένας τον άλλο παρά μέσα από τα σκόπευτρα των όπλων».