Μειώνει το προσωπικό και «παγώνει» τις προσλήψεις η Tesla – «Έχω κακό προαίσθημα για την οικονομία» λέει ο Μασκ

Μείωση του προσωπικού της «γύρω στο 10%» θα χρειαστεί να κάνει η Tesla, σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη χθες από τον επικεφαλής της Ίλον Μασκ σε σε στελέχη της εταιρείας και το οποίο είδε το Reuters.

Στο email με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ αναφέρει: «Έχω πολύ κακό (super bad) προαίσθημα για την οικονομία».

Η Tesla δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια, αναφέρει το πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χθες ο Μασκ είχε στείλει άλλο μήνυμα προς το προσωπικό της Tesla, καλώντας το βάλει τέλος στην τηλεργασία.

«Aν δεν εμφανιστείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί. Απαιτείται από όλους να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο. Οσο πιο υψηλή είναι η θέση σας, τόσο πιο ορατή πρέπει να είναι η παρουσία σας. Γι’ αυτό ζούσα επί χρόνια στο εργοστάσιο, για να με βλέπουν στη γραμμή παραγωγής να δουλεύω μαζί τους. Αν δεν το είχα κάνει αυτό, η Tesla θα είχε χρεοκοπήσει προ πολλού».

Οι διαφορές με την πολιτική που ακολουθεί το Twitter, η εταιρεία την οποία ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ο Μασκ, δεν θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες. Το επιτυχημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που επέτρεψαν τη μόνιμη τηλεργασία για το σύνολο του προσωπικού, ώστε να απαλλάξουν τους υπαλλήλους τους από την επιβάρυνση των καθημερινών μετακινήσεων και να έλξουν ταλέντα από οποιοδήποτε σημείο της γης.

Αντιθέτως, για τον Μασκ, η χώρα του πλανήτη που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η Κίνα. Πρόσφατα επαίνεσε τους υπαλλήλους της κινεζικής θυγατρικής της Tesla που «ξενυχτούν στη βάρδια» την ώρα που «οι Αμερικανοί προσπαθούν να μην πηγαίνουν καν στη δουλειά». Εδώ και μήνες, χιλιάδες υπάλληλοι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σαγκάη ζουν μέσα στο εργοστάσιο, δουλεύοντας 12ωρες βάρδιες έξι ημέρες την εβδομάδα. Μέχρι πρόσφατα, πολλοί κοιμούνταν μέσα στο εργοστάσιο, ώστε αυτό να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί παρά το αυστηρότατο lockdown για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.