Μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές στη Wall Street

Οι μικρές μεταβολές ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των βασικών δεικτών στην αμερικανική αγορά κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, εν μέσω ανησυχιών για την από εδώ και πέρα πολιτική της Fed σε ό,τι αφορά την αγορά ομολόγων.

Τα πρακτικά συνεδριάσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα έχει αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων ύψους 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από το τέλος του έτους.

Σε αυτό το κλίμα, πάντως, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,1%, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 4.405,80 μονάδες. Αντίστοιχη, άνοδο 0,1% κατέγραψε και ο Nasdaq που βρέθηκε στα 14.541,79 μονάδες. Αντίθετα, ο βιομηχανικός Dow υποχώρησε 66,57 μονάδες, ή 0,2%, στις 34.894,12 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας και οι τρεις δείκτες βρίσκονται στο «κόκκινο».

«Η κατάσταση της αγοράς φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός ιλίγγου από τους επενδυτές, που αναζητούν μια αφορμή για κέρδη και τον ανώμαλο δρόμο για το άνοιγμα της οικονομίας εν μέσω των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού», δήλωσε ο Αρτ Χόγκαν, επικεφαλής στρατηγικής της National Securities, σύμφωνα με το CNBC.

Οι μετοχές τεχνολογικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft και Netflix, έκλεισαν στο «πράσινο» την Πέμπτη, ενώ η μετοχή της Nvidia έγραψε κέρδη 4%, μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street.