Μεγαλώνει η λίστα κλειστών σχολείων λόγω κορονοϊού

Αυξάνονται καθημερινά οι σχολικές μονάδες αλλά και τα μεμονωμένα τμήματα που κλείνουν λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική, όπου καταγράφονται και τα περισσότερα κρούσματα της πανδημίας.

Η επικαιροποιημένη λίστα με τα σχολεία και τα τμήματα στα οποία έχει μπει «λουκέτο»

Χθες έγινε γνωστό ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έως τις 25 Σεπτεμβρίου

Το υπουργείο Παιδείας έχει μεριμνήσει τόσο για τις περιπτώσεις όπου θα κλείνει ένα τμήμα όσο και όταν θα κλείνει ολόκληρη σχολική μονάδα ώστε να καλυφθούν τα μαθήματα. Όπως έχει γίνει γνωστό, μόλις κλείσει ένα σχολείο ή ένα τμήμα θα αρχίζει άμεσα τηλεκπαίδευση ώστε να αναπληρώνονται τα χαμένα μαθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού σε σχολικές μονάδες έχει συσταθεί μία task force από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ένα πλήρες πρωτόκολλο που θα ακολουθείται σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού. Επίσης,  σε κάθε σχολείο θα υπάρχει ένας υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του.