Μέχρι στιγμής οι αδελφοί Καλλιτσάντση έχουν βάλει τα γυαλιά στον κ. Περιστέρη.

Φίλοι μικρομέτοχοι, μας αρέσει να είμαστε πάντα ακριβοδίκαιοι. Οι αδελφοί Καλλιτσάντση λοιπόν έβαλαν κανονικά και με το νόμο τα γυαλιά στον κ. Περιστέρη και εξηγούμαστε…

Πέρσι τον Ιούλιο, οι αδελφοί Καλλιτσάντση έδωσαν μια μάχη ελέγχου για τον Ελλάκτωρα ενάντια στους κ.κ Κούτρα και Μπόμπολα. Τα αδέλφια δεν κωλώσανε και ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ τους (!!!) αγοράσανε πρώτα το 5.2% του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ έναντι 2,1500€ ανά μετοχή από την AMBER CAPITAL καταβάλλοντας 20 εκ ευρώ.

  • Μετά από λίγες ημέρες πήρανε το 4.17% του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ από το HORIZON FUND, πάλι στα 2.15€ ανά μετοχή καταβάλλοντας 16 εκ ευρώ. Δηλαδή αγοράσανε το 9.37% της εταιρείας τους καταβάλλοντας 36 εκ ευρώ (!!!).
  • Επειδή όμως δεν είχαν τόσα μετρητά πήραν δάνειο και έβαλαν ενέχυρο όλες τις μετοχές που είχαν στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ. Το έλεγε η καρδιά τους και το στομάχι τους.


Η ιστορία τους δικαίωσε και η ξένη θεσμική κοινότητα τους έδειξε εμπιστοσύνη και έτσι πήραν τον έλεγχο από τους Μπόμπολα και Κούτρα.

Το απίστευτο είναι ότι μετά ξεκίνησε μια βαρβάτη πτώση για τη μετοχή και το χαρτί από τις 26 Ιουλίου 2018 που έπαιζε στα 2.04€ βρέθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018 στο 1.165€, δηλαδή η μετοχή έπρεπε να κάνει μια άνοδο της τάξης του 84.54% για να έρθουν στα λεφτά τους (2.15€). Η αγορά τους δικαίωσε και την Παρασκευή η μετοχή έκλεισε στα 2.22€.

Και όχι μόνο αυτό, και το υπόλοιπο 4% που είχε η AMBER CAPITAL πουλήθηκε παρακαλώ στα 2.20€.

Related image

Εν αντιθέσει, ο κ. Περιστέρης μέχρι στιγμής αντί να αγοράσει, έχει πουλήσει μετοχές της ΤΕΝΕΡΓΑ. Απίστευτο και όμως αληθινό, παρόλο που δεν είχε καμία οικονομική ανάγκη, πούλησε 2.000.000 μετοχές ΤΕΝΕΡΓΑ στα 4.35€.

Το απίστευτο όμως είναι, ότι ενώ τώρα ξέρει ότι έχουν απομείνει οι τελευταίες 5.000.000 μετοχές του YORK, σφυρίζει αδιάφορα. Έχει αφήσει τον Ολλανδό να παίζει μπάλα μόνος του.

Προσέξτε φίλοι μικρομέτοχοι,  οι αδελφοί Καλλιτσάντση έβαλαν 36 εκ ευρώ για να αποκτήσουν το 9.37% της εταιρείας τους και πήραν και δάνειο (!!!) και είδαν τα ραδίκια ανάποδα από την πτώση της μετοχής αλλά δεν πτοήθηκαν.

Τώρα, αν θέλει ο κ. Περιστέρης, έχει την ευκαιρία να δείξει έμπρακτα ότι είναι το απόλυτο αφεντικό της ΤΕΝΕΡΓΑ. Αγοράζει τα 5.000.000 χαρτιά που έχουν απομείνει στο YORK στα 7.20€ ανά μετοχή καταβάλλοντας 36 εκ ευρώ.

Image result for peristerhs

  • Οι αδελφοί Καλλιτσάντση έδωσαν 36 εκ ευρώ για την εταιρεία τους, θα πράξει το ίδιο και ο κ. Περιστέρης;

Η απόφαση του κ. Περιστέρη είναι πιο εύκολη τώρα, γιατί έχει μεγαλύτερη και καλύτερη ορατότητα για τα νούμερα της ΤΕΝΕΡΓΑ και καθόλου πολιτικό ρίσκο.

Συγχρόνως, με τα δεκαετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου να παίζουν στο 2% και η ΤΕΝΕΡΓΑ να δίνει μίνιμουμ μια μερισματική απόδοση της τάξης του 4.86% είναι σαν να κλέβει εκκλησία. Φυσικά, να μη ξεχνάμε ότι το πακέτο της YORK είναι και το τελευταίο μεγάλο πακέτο που υπάρχει στην ΤΕΝΕΡΓΑ.

Φίλοι μικρομέτοχοι, γιατί μας αρέσει να είμαστε ακριβοδίκαιοι, 

  • ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ οι αδελφοί Καλλιτσάντση έχουν βάλει τα γυαλιά στον κ. Περιστέρη.

Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

  • Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

*****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα. 


Απόψεις γνώμες και εκτιμήσεις που τυχόν εκφράζονται σε κείμενα συνεργατών, δεν απηχούν κατ ανάγκη εκείνων της συντακτικής ομάδας του mikrometoxos.gr

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email