Με την πένα του μικρομέτοχου (13 Μαρτίου 2019) – Part1

ΔΕΗ: Αναμενόμενη η κίνηση της μετοχής που παραμένει στην top7 list του μ/μ για το 2019 στην κατηγορία των ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ μετοχών…

  • Αστεία κ/φση (τότε, αλλά και τώρα)
  • Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ δεν είναι… Τράπεζες
  • too big to fail και
  • Μία επερχόμενη αλλαγή το νόημα της οποίας ενστερνίζονται τα έμπειρα και προνοητικά μυαλά του Χ.Α.

ΟΛΥΜΠ – απάντηση: ‘Οσο και να φαίνεται παράξενο (σε αυτούς που δεν μας ξέρουν) ο λόγος που ασχοληθήκαμε μαζί της ήταν το όνομα… ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ. Μετά τα στοιχεία ήταν τέτοια που προκαλούσαν. Πέσαμε όμως πάνω στην περίπτωση (πρόεδρος). Όμως η κ/φση της είναι για γέλια κι αυτό μας αρκεί…

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Χθες που γινόταν χαμός στον ΚΕΚΡΟΠΑ έκανε μόλις 2220 τεμάχια… Σήμερα, βρίσκεται στο +8% στα 1,3500 ευρώ με… 160 χιλ. τεμάχια. Όμως η ΙΝΤΡΑΚΟΜ είναι κατά πολύ ελκυστικότερη, ασυγκρίτως… Για κάποιο λόγο έχει μπει χαλινάρι στην ΙΝΚΑΤ παρά την σημερινή της έξαψη.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ – σενάριο: Σαν έσχατη λύση, μπορούν να φτάσουν την ΙΝΤΡΑΚΟΜ σε μεγέθη ικανά να την απορροφήσουν και… εξαγνίσουν. Σενάριο γαλαξιακής προέλευσης, αλλά δεν μπορούμε να το παραβλέπουμε. Εν αναμονή της χρήσης 2018, που δεν θα είναι και πάλι ενθαρρυντική, αν μη τι άλλο.

ΤΑΜΠΛΟ: Επανέρχονται Ελλάκτωρ και ΑΝΕΜΟΣ… Στις Τράπεζες κλειδώνουμε τα κέρδη μας τουλάχιστον κατά 50%… Στον ΟΛΘ γίνεται της απαξίωσης μεταξύ των νέων αφεντικών και πως να ξυπνήσει η μετοχή που απογοητεύει εσχάτως με την τερματική εικόνα της.

ΝΗΡΕΑΣ – ΣΕΛΟΝΤΑ – απάντηση: πρόκειται πλέον περί… Ιδιωτικής υπόθεσης. Αφορά εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τις δανείστριες και τους νέους αγοραστές. Οι μικροεπενδυτές (όσοι παρέμεναν) πιάστηκαν στα…δίχτυα τους. Και αν για την ΣΕΛΟΝΤΑ ήταν ξεκάθαρα για το που βάδιζαν τα πράγματα, για τον ΝΗΡΕΑ το ατύχημα ήταν ότι τον πήρε μαζί της η ΣΕΛΟΝΤΑ.