Με την πένα του μικρομέτοχου (10 Ιουλίου)

ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ότι τον μ/μ τον διαβάζουν αυτοί που πρέπει…
Δήλωσε λοιπόν ο νέος ΥΠΟΙΚ (καλορίζικος) τον οποίο έχουμε γνωρίσει προ 15ετίας (πολύ σεμνός και διαβασμένος) για «βόμβες με αναμμένα φιτίλια» κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών και το  υπογραμμίζουν αμέσως οι Financial Times.
 • Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Σταϊκούρας, που έπιασε σήμερα δουλειά νωρίς-νωρίς, προειδοποίησε για σημαντικά προβλήματα σε ορισμένα «τμήματα» των δημοσιονομικών δεδομένων στη χώρα, αν και παραδέχθηκε ότι ο προκάτοχός του αφήνει πίσω του ορισμένα «θετικά επιτεύγματα», ενώ κράτησε ζωντανή την ελληνική οικονομία στη διάρκεια του τρίτου μνημονίου.
 • Και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλω να είμαι αρνητικός αλλά η οικονομία πετά σε χαμηλό ύψος και αντιμετωπίζει βόμβες με αναμμένο φιτίλι», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος, σύμφωνα με το άρθρο των FT, στα προβλήματα της ΔΕΗ και των ΕΛΤΑ.
ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ, θα σχολιάσουμε ότι ο προκάτοχος του έκανε θαύματα, από μικρά έως μεγάλα. Φυσικά και πρέπει να διορθώσει τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά γνωρίζει πολύ καλύτερα των υπολοίπων πόσο μεγαλύτερα και μάλιστα εγκληματικά υπήρξαν τα λάθη των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
 • Φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το χεράκι του με τα συνθήματα-πρόκληση του “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, με τις πορείες και τις καταστροφές που παρέλυσαν την καρδιά της ελληνικής οικονομίας κ.λπ κ.λπ.
 • Κανείς επομένως δεν δικαιούται να ομιλεί για τα σφάλματα και τα λάθη των προηγούμενων, όλοι τους έβαλαν τα δυνατά τους και μας έβγαλαν τα μάτια μας.
 • Σταματώ εδώ όμως δεν είμαστε πολιτικό site άλλωστε. Το επιτελείο του μ/μ απαρτίζεται από πολύ εκλεκτά πρόσωπα της οικονομικής ζωής του τόπου και δεν σκοπεύουμε -παρότι πανεύκολο- να το επεκτείνουμε με αντίστοιχα του πολιτικού χώρου.

ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ:

Κυριάκος Μητσοτάκης στους Υπουργούς: “Ο κόσμος θέλει έργα, όχι λόγια”

ΤΑΜΠΛΟ: Αναμενόμενο το σημερινό, πολύ κράτησε η χαρά τους, ένα ολόκληρο 48ωρο μάλιστα(!)… Άμεσα τα αντανακλαστικά της αγοράς, πήγε η καρδιά στη θέση της για τους ανοικτούς στα χαρτοφυλάκια τους που όλο λένε ότι δεν θα το ξανακάνουν, αλλά φευ…

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ κι όλο…

‘Ελα όμως που κάθε τελείωμά του το βλέπει πολύ πιο πάνω από τα επίπεδα που το οριοθετούσαν οι μίζεροι του Χ.Α…

 • ΠΩΣ να έχει τελειωμό το πάρτι όταν ξεφαντώνουν όμιλοι όπως αυτοί των ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, JUMBO, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ, ΤΕΡΝΑ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, AEGEAN AIRLINES και πολλοί ακόμα… Και περιμένουν κι άλλοι στη σειρά…

ΠΑΝΤΩΣ για να ξέρουν οι μίζεροι… το πάρτι δεν τελειώνει… Ακόμη καλά καλά δεν έχει αρχίσει… Διορθώσεις θα υπάρχουν, αλλά αυτές είναι αναπόφευκτες… Είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα…

INFORM ΛΥΚΟΣ: Η διοίκηση κινείται για την συμμετοχή της σε ένα ευρύτερο σχήμα που θα διεκδικήσει το «ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ», άσχετα από το αν τελικά θα δοθεί παράταση στην προθεσμία του διαγωνισμού (τέλη Ιουλίου).

 • Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα προσωποποίησης, με την σύμβαση να προσεγγίζει τα 515 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 15 χρόνια (ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για την αλλαγή των ταυτοτήτων και θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει).
 • ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ πως όλοι οι μεγάλοι όμιλοι από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα διεκδικήσουν ένα μέρος από την μεγάλη πίτα.
 • ΡΟΥΜΑΝΙΑ και ΑΦΡΙΚΗ οι δυνάμεις πυρός του ομίλου, συν τοις άλλοις.
ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Γνωμοδότηση επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου / Bundestag αμφισβητεί την απόρριψη των ελληνικών απαιτήσεων για τις πολεμικές αποζημιώσεις του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου από τη γερμανική κυβέρνηση. «Η θέση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας είναι εύλογη κατά το Διεθνές Δίκαιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεσμευτική» σύμφωνα με νέα γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Bundestag, η οποία εξεδόθη έπειτα από αίτημα του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και περιήλθε στη γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung.
 • Η «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπειρογνωμόνων» ενθαρρύνει την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ώστε να αρθεί η νομική αβεβαιότητα.
 • Για να ξεκινήσει, όμως, μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να συμφωνήσει οικειοθελώς, διότι η αντιδικία ανάγεται σε 70 και πλέον χρόνια πριν.

Η γερμανική Αριστερά (Die Linke) ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει το αίτημα της Ελλάδας: «Η εκτίμηση της “Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εμπειρογνωμόνων” αποδεικνύει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να απεκδυθεί πλέον την ιστορικής της ευθύνης», δήλωσε η βουλευτής της Χάικε Χένζελ στο dpa der Deutschen Presse-Agentur.

 • «Η πολιτική της κυβέρνησης να διαγραφεί το αίτημα απέτυχε πλήρως μέχρι σήμερα, νομικά, πολιτικά αλλά πρωτίστως ηθικά», όπως είπε.

μ/μ