Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι τιμές του πετρελαίου

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι τιμές του πετρελαίου, σβήνοντας τις απώλειες που προκάλεσαν στον “μαύρο χρυσό” οι δηλώσεις του Τζέικ Σάλιβαν σύμφωνα με τις οποίες ο Λευκός Οίκος θα πιέσει τον OPEC+ να αυξήσει την παραγωγή.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν περισσότερο από 1% στην έναρξη της συνεδρίασης, αφού ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν “συνεργάζεται με τα μέλη του OPEC+ για τη σημασία των ανταγωνιστικών αγορών ως προς τον καθορισμό των τιμών”.

Όπως διευκρίνισε στο CNBC, “οι ανταγωνιστικές αγορές ενέργειας θα διασφαλίσουν την παροχή αξιόπιστων και σταθερών ενεργειακών διαθεσίμων. Ο ΟPEC+ πρέπει να κάνει περισσότερα βήματα για να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας”.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Οργανισμού τον περασμένο μήνα, για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως, ο Σάλιβαν ανέφερε ότι “αυτή η απόφαση δεν αρκεί από μόνη της. Χρειάζονται περισσότερα μέτρα για την στήριξη της ενεργειακής αγοράς”.

Στη συνέχεια, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι πιέζει τον OPEC+ “για μακροπρόθεσμη δράση και όχι για άμεση αντίδραση”.

Στο μεταξύ, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά την Τρίτη ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 816.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 96 σεντς ή 1,4% στα 69,25 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Οκτωβρίου πρόσθεσε 81 σεντς ή 1,2% και έκλεισε στα 71,44 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.