Με κατσαρόλα ζεσταίνουν νερό στο νοσοκομείο Καρπενησίου

Τι καταγγέλλει η Ομοσπονδία για τις συνθήκες που νοσηλεύονται οι ασθενείς

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρπενησίου, την οποία κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την καταγγελία, το Νοσοκομείο Καρπενησίου δεν διαθέτει ζεστό νερό τις τελευταίες δέκα ημέρες και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών, το νοσηλευτικό προσωπικό ζεσταίνει το νερό σε σκεύη!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «τελείωσε το πετρέλαιο κίνησης που παράγει το ζεστό νερό και δεν μπορούν να προμηθευτούν άλλη ποσότητα έως τέλος του χρόνου», με αποτέλεσμα το προσωπικό να ζεσταίνει το νερό στην κατσαρόλα.

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία:

Στο «Νοσοκομείο Καρπενησίου λόγω έλλειψης χρημάτων έμειναν από ζεστό νερό, όποιος ασθενής χρειάζεται ζεστό νερό το ζεσταίνει το νοσηλευτικό προσωπικό με τον παραδοσιακό τρόπο!!!

Έτσι κατάντησαν τα Νοσοκομεία με τις πολιτικές που ασκήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση

Ο Προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Καρπενησίου μειώθηκε 25% το έτος 2019 σε σχέση με το έτος 2018. Η ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου Καρπενησίου είχαν κατ’ επανάληψη επισημάνει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν εξαιτίας αυτού.

Η Διοίκηση ήταν πάντα καθησυχαστική. Δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό και 21/7/2019 τελείωσε το πετρέλαιο κίνησης που παράγει το ζεστό νερό και δεν μπορούν να προμηθευτούν άλλη ποσότητα έως τέλος του χρόνου. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν οι ασθενείς για δέκα ημέρες στα χειρουργεία και στις κλινικές χωρίς ζεστό νερό που είναι άκρως απαραίτητο.

Όποιος ασθενής χρειαζόταν ζεστό νερό του το ζέσταινε με τον παραδοσιακό τρόπο το νοσηλευτικό προσωπικό. Μέθοδοι περασμένων αιώνων. Από τις διαμαρτυρίες των ασθενών και του προσωπικού την Τετάρτη 31/7 ευαισθητοποιήθηκε η Διοικητική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και δώρισε 600 λίτρα πετρέλαιο και λύθηκε το πρόβλημα προσωρινά.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να λύσει το μείζον αυτό πρόβλημα. Επιτέλους θα πρέπει να βρεθεί μία λύση με Διοικητές Νοσοκομείων οι οποίοι αφήνουν τώρα με ευκολία να αναδεικνύονται τα προβλήματα, ενώ πριν τις εκλογές εξαντλούσαν κάθε τρόπο (δωρεές κλπ) για να «μπαλώνουν» τα προβλήματα».

Print Friendly, PDF & Email