“Μάταια έξοδα οι ελληνικού εξοπλισμοί”… Σοβαρά κ. Ακάρ; Για αυτό οι πάνες;

Ομιλία σε Τούρκους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας έκανε την τιμή να ασχοληθεί με την Ελλάδα μας και με τους εξοπλισμούς μας…

  • “Γίνονται οι διερευνητικές συνομιλίες Αιγαίου. Ανάμεσα στα δύο υπουργεία Εξωτερικών. Επίσης σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε μετά από συνομιλία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, γίνονται στο ΝΑΤΟ, στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών, συναντήσεις αποτροπής συγκρούσεων.

Ενώ μία άλλη τρίτη συνάντηση στην οποία εμείς είμαστε ανοιχτοί, είναι οι συναντήσεις στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, εκ των οποίων δύο έγιναν στην Αθήνα, μία στην Άγκυρα.

  • “Η 4η πρέπει να γίνει στην Άγκυρα και εμείς σε αυτό το θέμα συνεχώς λέμε στην γειτονική μας χώρα πώς εμείς είμαστε έτοιμοι για την 4η συνάντηση στην Άγκυρα. Τους έχουμε πει πως όποτε μπορούνε, εμείς είμαστε έτοιμοι.

Παρά την τόσο θετική μας προσέγγιση, δυστυχώς από την μεριά της γείτονος, οι προκλητικές κινήσεις και δραστηριότητες, οι ανεύθυνες δηλώσεις, η απειλητική ρητορική και παρόμοιες τέτοιες προσεγγίσεις, διαταράσσουν την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.

  • Αυτό ξανά και ξανά έχουμε δηλώσει πως δεν θα τους ωφελήσει. Συνεχώς τους λέμε να αποφεύγουν δράσεις και λέξεις που αυξάνουν την ένταση, που κλιμακώνουν την ένταση και επηρεάζουν αρνητικά τη σταθερότητα.

“Γνωρίζουμε πως εν προκειμένω ο βασικός στόχος αυτών των εργασιών και των δραστηριοτήτων που κάνουν, αυτών δηλαδή των δραστηριοτήτων που κάνει η γειτονική χώρα, είναι να επηρεάσει αρνητικά την κοινή γνώμη της ΕΕ, της Ευρώπης και της διεθνούς κοινής γνώμης και να τις παραπλανήσει.

Ενάντια σε αυτό, ως Τουρκία πήραμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο φίλοι μου.

  • Συνεχίζουμε να λέμε ξανά και ξανά πως αυτή η ρητορική πού χρησιμοποιείται, οι παρενοχλήσεις που γίνονται και αυτές οι αντιθετικές δηλώσεις δεν συνάδουν με τις αρχές καλής γειτονίας.

Από αυτή τη ρητορική, από αυτές τις προκλήσεις, τις προσπάθειες κλιμάκωσης της έντασης και παράλληλα οι προσπάθειες εξοπλισμών, οι προσπάθειες δηλαδή εξοπλισμού χερσαίων εναέριων και ναυτικών δυνάμεων, την μεγαλύτερη ζημιά την δέχεται ο ελληνικός λαός. Δηλώνουμε πως με αυτό τον τρόπο οι πόροι του ελληνικού λαού ξοδεύονται μάταια”.
ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ