Μάσκες και στο Πεντάγωνο – Ο Τσιόδρας πάντα στις επάλξεις(4/8/2020)

Μάσκες και στο Πεντάγωνο

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου θα είναι από σήμερα υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στο υπουργείο καθώς και στις μονάδες. Ηδη οι στρατονόμοι στην είσοδο του υπουργείου φορούν μάσκες, όπως και στα γραφεία, καθώς (από σήμερα) και στο ΓΕΕΘΑ. Το μέτρο της χρήσης μάσκας θα επεκταθεί και στις στρατιωτικές μονάδες λίαν συντόμως.

Ο Τσιόδρας πάντα στις επάλξεις

Ποτέ δεν έλειψε από το υπουργείο Υγείας και από το λειτούργημά του όλο αυτό τα διάστημα, που σταμάτησε η ενημέρωση των 6 μ.μ. ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Υγείας και Covid-19 Σωτήρης Τσιόδρας. Κι αν δεν εμφανίζεται στην τηλεόραση παρά την αύξηση των κρουσμάτων, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θέλει να δώσει λάθος μήνυμα και να πανικοβληθεί ο κόσμος.

  • Ο επιστήμονας που μας έβγαλε νικητές απέναντι στην πανδημία, που ένας ολόκληρος λαός κρεμόταν από τα χείλη του καθημερινά στις 6 το απόγευμα, πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο που του έχει παραχωρηθεί στο υπουργείο Υγείας, μετέχει καθημερινώς στις τηλεδιασκέψεις, συνομιλεί, όπως βεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με τον Πρωθυπουργό κάθε μέρα, έχει συνεχή επαφή με επιστήμονες στο εξωτερικό, ενημερώνεται από τις επιστημονικές ανακοινώσεις και γενικά ο κ. Τσιόδρας, μπορεί να μην εμφανίζεται με τον κ. Χαρδαλιά στην τηλεόραση, αλλά βρίσκεται συνεχώς απέναντι στον φονικό ιό.

ΒΗΜΑτοδότης