Μασκ: «Ναι» στην άρση αποκλεισμού του Τραμπ από το Twitter, «όχι» σε νέα υποψηφιότητα για την προεδρία

O δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ ξεκαθάρισε ότι, αν και επιθυμεί το Twitter να άρει τον μόνιμο αποκλεισμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος υποστηρίζει τον Τραμπ στην προοπτική μιας προεκλογικής εκστρατείας διεκδίκησης της προεδρίας το 2024.

Σε συνέδριο των «Financial Times» ο Μασκ ανέφερε ότι η απόφαση του Twitter για την απαγόρευση της πρόσβασης στον Τραμπ «δεν ήταν ηθική», ενώ έδωσε συνέχεια στις δηλώσεις του με ανάρτηση το βράδυ της Πέμπτης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υποστηρίζει τον Τραμπ ως προεδρικό υποψήφιο.

«Παρότι νομίζω πως ένας λιγότερο διχαστικός υποψήφιος θα ήταν καλύτερος το 2024, έχω την άποψη ότι ο Τραμπ θα πρέπει να αποκατασταθεί στο Twitter» ανέφερε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στο Twitter, καθώς έχει ήδη δημιουργήσει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποκλείστηκε μόνιμα από το Twitter τον Ιανουάριο του 2021, εξαιτίας του κινδύνου «περαιτέρω υποκίνησης σε βία», μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπως είχε ανακοινώσει τότε η Twitter Inc.

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024, μετά από την αποτυχημένη εκστρατεία επανεκλογής του το 2020.