Μαριχουάνα αγάπη μου, το νέο αυτό κερδοσκοπικό φουσκοφαινόμενο (από τον Απόστολο Μάνθο)

Άγριος «τζογαδόρος» ντελιβεράς πίτσας μου έδωσε την περασμένη εβδομάδα τη καλύτερη, κατ’ αυτόν, επενδυτική πληροφορία.

  • «Φίλε άφησε τα κρυπτονομίσματα και μπες με δύναμη στη μαριχουάνα».

Μπαρδόν ! Είπαμε είμαι κάθε μέρα στη χρηματιστηριακή τρέλα αλλά δεν έχω φτάσει στο σημείο να κυλήσω στα ναρκωτικά.

  • «Δε κατάλαβες μιλάω για τις εταιρείες κάνναβης. Σε σχέση με το Bitcoin εκεί το πάρτι θα είναι ασταμάτητο»

Παρεμπιπτόντως ο ντελιβεράς εκτελεί εντολές από μια πλατφόρμα συναλλαγών που δέχεται κατώτερο ποσό τα 10 δολάρια (!) και μπορείς να παίξεις ως και 500 φορές το κεφάλαιό σου. Δηλαδή με απλά λόγια πριν βάλεις τα λεφτά μέσα στο λογαριασμό καλό θα ήταν να τα «κλάψεις» πρώτα.

Παίρνοντας λοιπόν το επενδυτικό tip μετά της πίτσας άρχισα να διερευνώ το νέο αυτό κερδοσκοπικό φουσκοφαινόμενο. Φυσικά ως καλός μαθητευόμενος  στο πρώτο μέρος που μπήκα για περισσότερες πληροφορίες ήταν στο γνωστό πλέον Reddit.

  • Εξερευνώντας τις σελίδες του ανακάλυψα ότι μετά τα crypto έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αναρτήσεις για τις εταιρείες μαριχουάνας με τις πιο «χτυπημένες»  συναλλαγές να γίνονται στη καναδική  Tilray.

Πάντως η βιομηχανία της κάνναβης μετά και τον νόμο, που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το αμερικανικό Κογκρέσο ο οποίος ανοίγει τον δρόμο για την αποποινικοποίησή της σε ομοσπονδιακό επίπεδο έχει όλα τα φόντα να διαπρέψει το 2021, απλά χρειάζεται και τη κατάλληλη χρηματιστηριακή «ρέγουλα».


  • Μάλιστα μετά τα κρυπτονομίσματα έχει δημιουργηθεί μια νέα πολυπληθή σέκτα κυρίως από άνδρες millennials αφιερωμένη σε εκείνες τις εταιρείες που ασχολούνται με τη μαριχουάνα.
  • Η νέα αυτή φρενίτιδα συσχετίζεται λένε με τις υποκουλτούρες και τη σκοτεινή κοινωνική διάθεση για τη ταυτόχρονη αύξηση των δύο αντισυστημικών στοιχείων του φόβου και της απληστίας. Τέσσερις είναι κυρίως οι εταιρείες που λαμβάνουν τα περισσότερα επενδυτικά σχόλια.

****

Η  Tilray, Inc. (TLRY), που ασχολείται με την έρευνα, την καλλιέργεια, την επεξεργασία και τη διανομή ιατρικής κάνναβης έχει εξελιχθεί διαγραμματικά σε ένα ωραίο ρόλερ-κόστερ, καθώς από τα 28 δολ πήγε στα 77 δολ  και τώρα ξαναβρίσκεται χαμηλότερα και από τη βάση στα 27,15 δολ.

Εδώ σύμφωνα με το Fibonacci διαγραμματικό χρονικό πεδίο των 377 λεπτών θα πρέπει η τιμή της μετοχής να ξαναπάρει ανοδικά τα 28,25 δολ για να θέσει υποψηφιότητα για την προσέγγιση των 40 με 37,50 δολ. Η TLRY έχει μια κεφαλαιοποίηση 4,75 δισεκ. δολ.

****

Η Canopy Growth Corporation (CGC), μαζί με τις θυγατρικές της, κινείται στους τομείς της παραγωγής, διανομής και πώλησης κάνναβης για “ψυχαγωγικούς” και ιατρικούς σκοπούς, κυρίως στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τιμή της μετοχής ξεκίνησε στις αρχές του έτους από τα 24,64 δολ. έφτασε στα 56,5 και τώρα παρουσιάζεται στο ημερήσιο διάγραμμα να θέλει να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των 35 δολ. Περιοχή η οποία εάν κρατήσει τις όποιες ρευστοποιήσεις μπορεί να ωθήσει τους αγοραστές προς το επίπεδο αντίστασης των 43,50 δολ. Η κεφαλαιοποίηση της CGC δεν είναι διόλου μικρή καθώς εντοπίζεται στα 13,8 δισεκ. δολ.

****

Η Aphria Inc. (APHA) που επίσης καλλιεργεί, επεξεργάζεται, παράγει και εμπορεύεται, την ιατρική κάνναβη ετοιμάζεται να συγχωνευτεί με την άλλη προαναφερόμενη καναδική εταιρεία τη Tilray. Η μετοχή της APHA μετά την ισχυρή ανοδική διάσπαση των 14 δολ εκτινάχθηκε στα 32,29 δολ και μετά ξεφούσκωσε προς τα 14,50 δολ.

Τώρα κάνει προσπάθεια να κρατηθεί πάνω από τη στήριξη των 18,20 δολ. για να ανοίξει το ανοδικό φως για το επίπεδο βραχυχρόνιας αντίστασης των 24,50 δολ. Το διάγραμμα προς το παρόν δεν εμπνέει και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη ενώ όσοι θελήσουν να εισέλθουν θα πρέπει να έχουν το δάχτυλο στη σκανδάλη. Εδώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει ξεπεράσει τα 6 δισεκ. δολ.

****

Κλείνουμε με τη μικρότερη της παρέας την  Aurora Cannabis Inc. (ACB), όπου έχει καθετοποιημένη παραγωγή σε  διάφορα τμήματα της αλυσίδας κάνναβης, όπως μηχανική και σχεδιασμός εγκαταστάσεων, αναπαραγωγή κάνναβης, έρευνα γενετικής, παράγωγα αυτής και ανάπτυξης προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η μετοχή μετά από ένα ιδιαίτερο «σπρώξιμο» από τα media κινήθηκε ατάκτως από τα 13 στα 18,98 δολ. και μέσα σε δύο συνεδριάσεις ξεθύμανε γυρνώντας εκ νέου πέριξ των 13 με 12 δολ. Πιθανό σημείο εισόδου για τους τολμηρούς θεωρείται η διαγραμματική πόρτα των 10 με 9,65 δολ. δίνοντας ως τιμή στόχου τα 14,50 δολ.  Η δε κεφαλαιοποίηση της ACB χτυπάει τα 2,22 δισεκ. δολ.

  • Πάντως η βιομηχανία της κάνναβης μετά και τον νόμο, που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το αμερικανικό Κογκρέσο ο οποίος ανοίγει τον δρόμο για την αποποινικοποίησή της σε ομοσπονδιακό επίπεδο έχει όλα τα φόντα να διαπρέψει το 2021, απλά χρειάζεται και τη κατάλληλη χρηματιστηριακή «ρέγουλα».

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Kεφάλαιο

19.2.2021

Από τον Απόστολο Μάνθο