Μαρία Ζαχάροβα για Ζελένσκι: «Χειρότερος από εχθρός, προδότης, Ιούδας, φασίστας»

Υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι χρησιμοποίησε σήμερα Δευτέρα η Μαρία Ζαχάροβα, εν όψει της αυριανής Ημέρας της Νίκης, την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος ακύρωσε, όπως αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο από έναν εχθρό; Προδότης. Αυτός είναι ο Ζελένσκι. Μια νέα ενσάρκωση του Ιούδα στον 21ο αιώνα» αναφέρει στο κανάλι της στο Telegram η Ζαχάροβα.

«Έχοντας ακυρώσει την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου, πρόδωσε μια για πάντα τους προγόνους του: αυτούς που πολέμησαν στις τάξεις του Κόκκινου Στρατού, εκείνους που υπέφεραν και βασανίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και εκείνους που εργάστηκαν για τη νίκη στα μετόπισθεν. Ένας όλους αυτούς. Φασίστας συνεργάτης 80 χρόνια μετά» κατέληξε η Ζαχάροβα.

«Η Ρωσία θα ηττηθεί με τον ίδιο τρόπο που ηττήθηκε ο ναζισμός το 1945» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Όλο το παλιό κακό που έχει επαναφέρει η σύγχρονη Ρωσία θα ηττηθεί με τον ίδιο τρόπο που ηττήθηκε ο ναζισμός» είπε συγκεκριμένα ο Ζελένσκι σε ομιλία του που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία δεσμεύτηκε να απελευθερώσει τις περιοχές της Ουκρανίας που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός.

«Όπως καταστρέψαμε το κακό μαζί τότε, καταστρέφουμε ένα αντίστοιχο κακό μαζί τώρα» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας: «Αυτό το κακό, αν και σήμερα είναι διαφορετικό, έχει τον ίδιο στόχο: την υποδούλωση και την καταστροφή».

Σημειώνεται ότι η Ημέρα της Νίκης είναι αργία που γιορτάζεται στη Ρωσία και άλλες χώρες του κόσμου. Άρχισε να γιορτάζεται στις 15 δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης μετά την υπογραφή του γερμανικού συμφώνου παράδοσης τη νύχτα της 8ης Μαΐου 1945 (στην ώρα Μόσχας ήταν μετά τα μεσάνυχτα, στις 9 Μαΐου). Η Σοβιετική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νίκη στα ξημερώματα της 9ης Μαΐου, μετά τη τελετή υπογραφής στο Βερολίνο.