Μακρόν για τα επεισόδια στη Γαλλία: «Δεν θα υποχωρήσουμε στη βία»

Την καταδίκη του για τα επεισόδια που ξέσπασαν χθες σε πολλές πόλεις της Γαλλίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σχετικά με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας παράλληλα κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

«Δεν θα υποχωρήσουμε στη βία, καταδικάζω τη βία με τη μεγαλύτερη δριμύτητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Επίσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι κατά το ταξίδι του στην Κίνα στις αρχές Απριλίου θα συνοδεύεται από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Πρότεινα στην πρόεδρο Φον ντερ Λάιεν να με συνοδεύσει σε μέρος της επίσκεψης για να παρουσιάσουμε μία ενωμένη ευρωπαϊκή φωνή» δήλωσε συγκεκριμένα ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σχετικά με την επίσκεψη στο Παρίσι του βασιλιά Καρόλου, η οποία αναβλήθηκε λόγω των αναταραχών στη χώρα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει προτείνει νέα ημερομηνία στις αρχές του καλοκαιριού: «Είπαμε ότι στις αρχές του καλοκαιριού, ανάλογα και με τα προγράμματά μας, μπορούμε να κανονίσουμε μαζί νέα επίσημη επίσκεψη… Η λογική και η φιλία μάς οδηγούν να προτείνουμε αναβολή και δεν θα ήμασταν σοβαροί και θα χαρακτηριζόμασταν από έλλειψη λογικής προτείνοντας επίσκεψη εν μέσω των διαδηλώσεων».