Μαγιορκίνης : 207 κρούσματα στην Αττική – Ανοδική η τάση της επιδημίας στην Ελλάδα

E͇̅љӇ ӕ͔Jԙ͠ՃʼnS ӗŔɊ`̅ ԇ͠ЏхɁ ԇӠЁ̈́njɁӠCOVID-19 ӔǍ יс ́ӭׁфKɁӭ́Éϑʉ͇ӭʅс̅ٓ-ʏ͔φLMǭЁЁŕCÅˏՠ(EUROKINISSI/ POOL SOOC ÉّÏӠ‰ԓQS)

«Καμπανάκι» για τον πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Αττική χτύπησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Μάλιστα, τόνισε πως καταγράφονται συχνά περισσότερα από τα μισά ημερήσια κρούσματα.

Όσον αφορά τη σημερινή μέρα, από τα 460 κρούσματα, τα 207 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 114 σε εργαζόμενους εργοστασίου κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας στην Πέλλα.

Όπως είπε, εντοπίζονται περισσότερα από 300 κρούσματα ανά ημέρα, με ανοδική τάση.

«Η μάσκα κι η κοινωνική απόσταση παραμένουν η ραχοκοκαλιά της προστασίας μας» εξήγησε για ακόμη μια φορά ο κ. Μαγιορκίνης.

«Η δυναμική της επιδημίας παραμένει δυσανάλογα αυξημένη στην Αττική. Η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στην Αττική γίνεται αργά, αλλά όχι σταθερά. Το σενάριο της δραματικής αύξησης είναι μακριά, αλλά χρειάζεται προσοχή. Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων στα τέλη Οκτωβρίου. Είναι λογικό να αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων μετά το τέλος Οκτωβρίου, λόγω της παραμονής μας σε κλειστούς χώρους, παράγοντας που μπορεί και να δεκαπλασιάσει τα κρούσματα. Η χρήση μάσκας είναι το εργαλείο απέναντι στον ιό» είπε ο λοιμωξιολόγος.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε χώρες που μπήκαν νωρίτερα από την Ελλάδα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η οποία στο βόρειο ημισφαίριο επεκτείνεται.

«Το δεύτερο κύμα στην Ευρώπη εισέρχεται σε καθεστώς αυξημένης μεταδοτικότητας, που θα επηρεαστεί από την πτώση θερμοκρασίας, αλλά και την μετακίνηση σε κλειστούς χώρους» κατέληξε.