Μαγικός ο Απρίλιος για το Ελ.Βενιζέλος με αύξηση 13,6%

Ο Απρίλιος αποδείχθηκε για το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος ο καλύτερος μήνας μέχρι τώρα καθώς η επιβατική κίνηση σημείωσε αύξηση της τάξης του 13,6% και φθάνοντας τους 1,87 εκατ. επιβάτες, με τόσο τους επιβάτες εσωτερικού, όσο και τους διεθνείς επιβάτες, να παρουσιάζουν άνοδο της τάξης του 8,5% και 16,1% αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί η δυναμική άνοδος των επιβατών εσωτερικού, σε αντίθεση με τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η οποία οφείλεται και στην περίοδο του Πάσχα, αλλά κυρίως στην ενίσχυση των δρομολογίων εσωτερικού κατά το τρέχoν θερινό πρόγραμμα πτήσεων. Είναι άλλωστε ο πρώτος μήνας μετά από πάρα πολύ καιρό που η επιβατική κίνηση εσωτερικού έχει θετικό πρόσημο, σημάδι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια του έτους.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου του 2018, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 5,9 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας σχεδόν διψήφια άνοδο (+9,7%), με την κίνηση εσωτερικού να εξακολουθεί να παρουσιάζει μείωση (-1,6%) λόγω της πτώσης του πρώτου τριμήνου, και την κίνηση εξωτερικού να σημειώνει δυναμική ανάπτυξη (+16%).

Θα πρέπει τέλος να τονίσουμε ότι η επιβατική κίνηση εξωτερικού έχει εκρηκτική άνοδο μέσα στο 2018, καθώς τα ποσοστά κινούνται σταθερά πάνω από 10% σε κάθε μήνα. Ο Απρίλιο είναι μακράν ο καλύτερος μήνας μέχρι σήμερα, όμως τα ρεκόρ υπάρχουν πάντα για να σπάνε.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Print Friendly, PDF & Email