”Μαχαιριά” από Γαλλία – Δεν μας στήριξε λόγω μη αγοράς των Βelharra – Όλοι ”άδειασαν” την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής.

”Μαχαιριά” από Γαλλία – Δεν μας στήριξε λόγω μη αγοράς των Βelharra
Όλοι ”άδειασαν” την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής.

Οι νέες πληροφορίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι ουδείς βρέθηκε στο πλευρό του Ελληνισμού.

  • Βέβαια πως να γίνει αυτό όταν ακόμα και ο Κ. Μητσοτάκης δεν αντιστάθηκε! Η Γερμανία και η Βουλγαρία ήταν οι πιο… ομιλητικές μεταξύ των χωρών της ΕΕ που μπλόκαραν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας ανέφεραν πηγές στο EURACTIV.com.

”Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ήταν οι ηγέτες της ΕΕ που αντιτάχθηκαν ανοιχτά στις κυρώσεις κατά της Άγκυρας”, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα και η Ουγγαρία ήταν επίσης αντίθετες, αλλά δεν το εξέφρασαν ανοιχτά, πρόσθεσαν οι πηγές.

Το γνωστό μπλοκ Βερολίνου-Ρώμης-Μαδρίτης επέμενε στη γραμμή της αναβολής σοβαρών αποφάσεων – με τους Ιταλούς ιδιαίτερα αρνητικούς στην προοπτική νέων κυρώσεων κατά της Άγκυρας.

  • Η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου αποδυναμώθηκε από την διαφαινόμενη απροθυμία της Γαλλίας να επιμείνει σε πιο ουσιαστικά μέτρα, ενώ και η Αυστρία φάνηκε να επαναπαύεται με τις χλιαρές διατυπώσεις των αρχικών προσχεδίων.

    Το Παρίσι είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένο με την Ελλάδα και αυτό το ”πληρώνει” η χώρα μας. Μπορεί να προχωράει η αγορά των μαχητικών, όμως η Ελλάδα ”έριξε”ακυρο στις Γαλλικές φρεγάτες, ενώ δεν προχώρησε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής.

Eμείς απλά να σας θυμήσουμε τι ανέφεραν γαλλικά ΜΜΕ πριν λίγες ημέρες:

  • ”Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι, αφού η χώρα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την διεθνή απομόνωση της Τουρκίας “παίζοντας τα ρέστα της” με τις ΗΠΑ, αντί να στηριχθεί στην Ευρώπη και συγκεκριμένα την Γαλλία, η οποία ήταν πρόθυμη να προσφέρει ουσιαστική αμυντική συμφωνία στην κόντρα της Ελλάδος με την Τουρκία στην Μεσόγειο, μόνο που αυτήν δεν έχει υπογραφεί μέχρι τώρα”.