Μ. Χρυσοχοΐδης: Σύντομα συλλήψεις για τη μαφία της Μυκόνου

Συλλήψεις για τη μαφία της Μυκόνου προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ νωρίτερα σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου.

«Υπάρχουν μέλη ομάδων εγκληματικών που συμμετέχουν και στη Μύκονο, το τελευταίο περιστατικό στο νησί αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου και την αφορμή για μια σειρά ερευνητικών δραστηριοτήτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και συνέχισε: «Υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, δολοφονίες, όλα αυτά έχουν μπει σε δυο δικογραφίες και να είστε βέβαιοι ότι έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για εντοπισμό ποινικών πράξεων, συλλήψεις και ποινικές διώξεις… Όλα αυτά που συμβαίνουν στα νησιά πλήττουν όχι μόνο τους κατοίκους με τους επιχειρηματίες, αλλά και τους τουρίστες, επομένως είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέλος».

Αύξηση των συλλήψεων για την ενδοοικογενειακή βία

Αναφερόμενος στην εξαιρετικά ανησυχητική αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «ελπιδοφόρο» το γεγονός ότι χιλιάδες γυναίκες καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους και ότι η Αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις. «Έχουμε μέχρι σήμερα το τρέχον έτος 5.830 συλλήψεις σε σύνολο 9.917 περιστατικών, αύξηση που ανέρχεται σε ποσοστό 67,7%, με 1.879 εγκαταστάσεις panic button, το οποίο ενεργοποιήθηκε 224 φορές».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχει μια μείωση 20% σε επίπεδο μικροεγκληματικότητας στην Αττική, με 700 λιγότερες διαρρήξεις στο κέντρο της Αθήνας και μείωση περιστατικών βιασμών κατά 35%.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «κοινωνικό φαινόμενο» την παραβατικότητα των ανηλίκων, ενώ ανέφερε ότι οι συλλήψεις φτάνουν τις 6.640 σε σύνολο 5.599 περιστατικών. Όπως είπε ο υπουργός, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή υπάρχει Αστυνομία ελαφρώς οπλισμένη σε όλες τις πλατείες, προαναγγέλλοντας πως βρίσκεται στα σκαριά μεγάλη επιχείρηση για να σταματήσει η διασπορά όπλων.