Μ. Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φρένο στην πανδημία»

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου να βάλουν φρένο στην πανδημία εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με τοπικούς φορείς στην Κοζάνη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στο νομό.

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα γιατί ανησυχούμε πάρα πολύ. Το φαινόμενο αποκτά ενδημικά χαρακτηριστικά, η πόλη και η περιοχή βασανίζεται πάρα πολλούς μήνες από τον κορωνοϊό. Τα μεγέθη δεν είναι καλά έτσι όπως εξελίσσονται, γι΄ αυτό και η προσπάθειά μας από εδώ και πέρα θα είναι πρώτον η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Έχουμε σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή» τόνισε ο υπουργός, εκτιμώντας ότι «σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει η αποκλιμάκωση όλης αυτής της έντασης».

Επιπλέον λόγω του εμβολίου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «σε δύο μήνες περίπου θα αρχίσει σταδιακά να αποκλιμακώνεται η πανδημία και θα αρχίσει σταδιακά η κανονική μας ζωή». Ο υπουργός συνέστησε υπομονή σε όλους και διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί πλήρως για να ανακοπεί η πορεία του κορωνοϊού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο γραμματέας πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, και ευχήθηκε υπομονή, κουράγιο και αισιοδοξία για την καινούργια χρονιά: «Πιστεύουμε ότι η νέα χρονιά θα είναι πια μια διαφορετική κανονική χρονιά όπως ήταν οι προηγούμενες χωρίς τον κορωνοϊό».