Μ. Χρυσοχοΐδης: «Από μακριά θα πρέπει να γιορτάσουν η Κατερίνα και ο Αντρέας…»

Στην επέκταση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ωστόσο απευθύνθηκε και σε όσους γιορτάζουν τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο με τις Κατερίνες.

«Έχουμε γιορτές μπροστά μας. Αύριο γιορτάζουν οι Κατερίνες, ο Αντρέας αργότερα… Όλα πρέπει να γίνουν τηλεφωνικά, όλα πρέπει να γίνουν μέσα από τρόπους, οι οποίοι δεν θα επιτρέπουν και θα αποτρέψουν την άμεση επαφή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε σε δηλώσεις του: «Θα αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους σε σημεία συνάθροισης ανθρώπων… Υπάρχουν στοχοποιημένοι έλεγχοι κυρίως σε σημεία συνάθροισης, όπου και δημιουργείται το πρόβλημα της όσμωσης των ανθρώπων και συνεχώς εκεί περαιτέρω θα αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. «Θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου ζητηθεί. Θα πάμε από πόλη σε πόλη, θα πάμε από νόμο σε νομό, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μόλυνσης από τον ιό. Το ζήτημα δεν είναι μόνο να κόβουμε πρόστιμα. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει όλοι μαζί να κόψουμε τον δρόμο στον ιό».

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να δοθεί ένα διάστημα 10 ημερών προκειμένου να αντέξει το σύστημα υγείας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του thestival.gr: «Έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει. Είναι πολύ σημαντική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία. Θα αντέξουμε και θα αντέξουμε γιατί έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, τηρούμε και εφαρμόζουμε όλες τις διατάξεις εκείνες προκειμένου να περιορίσουμε τον κορωνοϊό»:

Απ. Τζιτζικώστας: Να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
«Κάνω έκκληση προς τους πολίτες. Είναι στο χέρι όλων μας για το πότε θα φύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη και το πόσο σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή. Μένουμε σπίτι και η μετακίνηση να είναι μόνο αν κρίνεται απαραίτητη. Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας διότι δίνουν μια τεράστια μάχη με τον ιό», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπέγραψε σήμερα απόφαση διάθεσης ενός κονδυλίου 1,5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 60 οχημάτων για την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και για τη στήριξη της Αστυνομίας με υλικοτεχνική υποδομή.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες υποδειγματική δουλειά και στους ελέγχους που κάνουν στο ζήτημα της πανδημίας αλλά και ταυτόχρονα διατηρώντας την εγκληματικότητα σε χαμηλά επίπεδα», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να συνδράμουμε στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας με ό, τι δυνατότητες και μέσα διαθέτουμε».