Μ. Ακσενέρ: Αν ο Ερντογάν φύγει από την εξουσία θα πρέπει να μπει ισόβια στη φυλακή

Αυξάνεται η πολιτική πίεση που ασκείται στον Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας, με την πρόεδρο του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, να κάνει λόγο για πιθανότητα ισόβιας κάθειρξης του σε περίπτωση που φύγει από την εξουσία.

«Δεν είσαι εσύ που τρέφεσαι από την πόλωση; Aν υπάρχει αναδρομική ισχύ των νόμων σου εσύ θα πρέπει να καταδικαστείς σε ισόβια κάθειρξη. Διότι κύριε Ερντογάν κανένας δεν μπορεί να σε ξεπεράσει στο να βάζει σε εμφύλια σύγκρουση τον λαό της χώρας», ανέφερε η Μ. Ακσενέρ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Νωρίτερα σήμερα βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι θα κινηθούν νομικά κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για γυναίκες που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που εξαπλώθηκαν σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ο Ερντογάν έκανε λόγο για «σουρτούκες» (χαρακτηρισμός που παραπέμπει σε γυναίκες ελευθέρων ηθών) και «τρομοκράτες».

Μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών γνωστοποίησαν πως θα κινηθούν νομικά κατά του προέδρου Ερντογάν. Ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συνέστησε στον Ερντογάν να κρατάει το στόμα του κλειστό, μέσω ανάρτησης που έκανε στο Twitter.

Η γνωστή συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ εξέφρασε την οργή της για τη «ρητορική των διακρίσεων» από τον πρόεδρο της Τουρκίας.