Mε τον Μπαλτά και τον Βαρουφάκη θα πάει μπροστά η Ελλάς;

H ιδεολογική άποψη του Αριστείδη Μπαλτά, σχετικά με τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία είναι ότι  το εγχείρημα των σχολείων αυτών «μοιάζει σχεδόν έως και χιτλερικό». Αυτό εκστόμισε ο ανεκδιήγητος υπουργός παιδείας που έχει ήδη προκαλέσει σημαντικό μέρος της κοινωνίας με τις εξωφρενικές απόψεις  του. Παρά την προσπάθεια του πρωθυπουργού να τον φρενάρει, ξεκαθαρίζοντας  προχθές ότι θα υπάρξει διάλογος επί των θεμάτων που άπτονται του Υπουργείου Παιδείας, ο προκλητικός υπουργός έσπευσε να προκαταλάβει τον Αλέξη Τσίπρα και να επιταχύνει τις εξελίξεις με τις αξιολύπητες και προκλητικές δηλώσεις  του που ανάγκασαν την επταμελή διοικούσα επιτροπή πρότυπων και πειραματικών σχολείων να παραιτηθεί σύσσωμη.

Συναυτουργός του μαρξιστή υπουργού στο λεκτικό εμπρησμό ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δ. Χασάπης ο οποίος επιτέθηκε στους εκπροσώπους των σχολείων, λέγοντας ότι δεν διοικούν τίποτα, καθώς δεν είναι αξιολογημένοι.”  Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να προσθέσω το σχόλιο του εκπροσώπου της Ν.Δ. επί του θέματος:

«Αποδεικνύεται, σήμερα, με τον πιο έμπρακτο τρόπο, ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου, αιχμάλωτη σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες, ήρθε να γκρεμίσει ακόμη και θεσμούς που έχουν δικαιωθεί στο πέρασμα του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των πιο καταξιωμένων θεσμών στο χώρο της Παιδείας. Ένας Μπαλτάς και ένας Χασάπης στο χώρο της Παιδείας».

Ζηλευτό τελείωμα. Παρότι συνήθως υποτονικός ο εκπρόσωπος, σήμερα μάς χάρισε μια μικρή χαρά…

Unknown

 

Τον κατήφορο του Μπαλτά, ζήλεψε κι ο Καμμένος, που συνοδευόμενος από αρλεκίνο αξιωματικό του λιμενικού , ακριβώς έξω από το μέγαρο Μαξίμου απείλησε τον ΣΚΑΙ λέγοντας ότι θα ‘πρεπε ήδη να ‘χει καεί.  Προφανώς ο ειρμός του, που πήγασε από την αναφορά του στο Κούγκι, τον ώθησε σε σκέψεις συναφείς με ανατινάξεις, πυρκαγιές, κλπ.

Εκτός από τα τρένα , του αρέσουν φαίνεται και τα παιχνίδια με τη φωτιά… Όμορφα, δημοκρατικά πράγματα… Θυμάστε τον Παπαντωνίου που έσκουζε: ” Για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε σύντροφοι!”. Έ , όσο σοσιαλιστής ήταν ο Παπαντωνίου, τόσο δημοκράτης είναι κι ο Καμμένος… Να τον χαίρεστε κ. Τσίπρα.

Unknown-1

Ένα πρόσωπο που δέχεται έντονη κριτική – σχεδόν καθημερινά- από το Νίκο Χατζηνικολάου, είναι ο διευθυντής τύπου του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης. Διαβόητος για την αγένειά του να μην απαντάει σε κλήσεις δημοσιογράφων, για τους καυγάδες που ξεκινά στο twitter και στο facebook με πολιτικούς αντιπάλους ή με απλούς πολίτες και γενικότερα για το προκλητικό ύφος του απέναντι σε όλους. Εύκολος αντίπαλος για κάθε ευφυή πολιτικό που θα καταδεχθεί να τον αντικρούσει… Παρόλα αυτά υπάρχουν και στιγμές που αντικειμενικά έχει δίκιο ο Μουρούτης!  Αναφέρομαι κυρίως στις πιο πρόσφατες διαδικτυακές διενέξεις με τον Βαρουφάκη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του υπουργού με τους εταίρους.

Unknown-2

Τα προφανή πισωγυρίσματα του υπουργού καθώς και τα παιχνίδια με τις λέξεις δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν. Είναι πλέον σαφές ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο στο βωμό μιας απέχθειάς προς τις λέξεις “μνημόνιο”, ” πρόγραμμα” , “παράταση”, “μέτρα”. Τελικά και παράταση ζητήσαμε, και νέα μέτρα θα ‘χουμε, που θα περιλαμβάνονται στα πλαίσια ενός προγράμματος , που μέχρι πρόσφατα αποκαλούσαμε μνημόνιο. Αυτά δύναται να τα αντιληφθεί και ο Μουρούτης που με επιτυχία τα σατυρίζει στο twitter χλευάζοντας τον Γιάννη Βαρουφάκη. Και αναρωτιέμαι… Πόσο ευφυής ή επιτυχημένος μπορεί να είναι ένας υπουργός οικονομικών που το πρωί τον ειρωνεύεται ο Σόιμπλε και από το μεσημέρι και μετά -δικαιολογημένα-  ο Μουρούτης;

Με αυτούς θα πάμε μπροστά κ. Τσίπρα;

 

Με αγάπη

 

Ο Είρων