Λυκουρέζος: «Από τον Φλώρο ζήτησα 200.000 ευρώ ως δικηγορική αμοιβή»

Αρνήθηκε σήμερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, στην κατάθεσή του στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ότι ζήτησε από την πλευρά του έγκλειστου επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου το ποσό των 2 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, το μόνο που ζήτησε ήταν το ποσό των 200.000 ευρώ και αυτό ως δικηγορική αμοιβή.

Όπως είπε ο ποινικολόγος το ποσό των 200.000 ευρώ που ζήτησε από τον Φλώρο μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν “δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλωρου-Αντωνόπουλου” .

Όπως είπε στο δικαστήριο ο κ. Λυκουρέζος, γινόταν μια προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014. Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, στο τέλος του Αυγούστου 2017  ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης, προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή». Είπε παράλληλα πως είχε ενημερώσει τον κ. Αντωνόπουλο πως θα ζητήσει αμοιβή και εκείνος του είχε δώσει έγκριση να το χειριστεί «εν λευκώ».

Ο κ. Λυκουρέζος κατέθεσε στο δικαστήριο για συναντήσεις που είχε με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το διάστημα πριν την δολοφονία, για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου. Ο μάρτυρας, που εκπροσωπούσε τον κ. Αντωνόπουλο, κατέθεσε ότι αντικείμενο των συζητήσεών του με τον εκλιπόντα δικηγόρο, που εκπροσωπούσε τον Άρη Φλώρο καταδικασμένο πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, ήταν αν θα παρασταθεί στην δευτεροβάθμια δίκη ως πολιτικός ενάγων ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ.

Κατά τον μάρτυρα, ο μέχρι πριν λίγο καιρό εντολέας του, Γιώργος Αντωνόπουλος, προβληματιζόταν αν θα πρέπει ή όχι να παρασταθεί στην δίκη καθώς «Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν».

Ο μάρτυρας τόνισε πως πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ, δεν είχε συζητηθεί με τον εκλιπόντα κανένα άλλο ποσό, από αυτά που αναφέρονται σε κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ ήταν κατηγορηματικός πως δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση για αλλαγή καταθέσεων των δραστών της επίθεσης, οι οποίοι υποστήριξαν πως έλαβαν εντολή από τον Άρη Φλώρο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email