Λοβέρδος: «Ο αρχηγός πρέπει να είναι βουλευτής»

Ο πρώην υπουργός απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, ωστόσο νωρίτερα είχε ερωτηθεί για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και την πρώην υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου. 

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε, πως «θα αξιοποιηθούν τα πρόσωπα που αδικήθηκαν» αν κερδίσει εκείνος την εσωκομματική αναμέτρηση.

Παράλληλα, σχολίασε με νόημα ότι πρέπει να είναι κάποιος βουλευτής για να μπορέσει να ηγηθεί της παράταξης. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως η κοινοβουλευτική ομάδα επιλέγει τον πρόεδρο της και όχι το αντίστροφο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην Συμφωνία των Πρεσπών αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι ήταν υπέρ, φωτογραφίζοντας μεταξύ άλλων τον συνυποψήφιο του, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο πρώην υπουργός, ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στόχος είναι να μεγαλώσει και να ενδυναμωθεί η παράταξη, να γίνει «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ». Όπως είπε, το ποια πρόσωπα θα βρίσκονται στις σημαντικές και θεσμικές θέσεις του κόμματος θα είναι αμέσως μετά την εκλογή του, χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Θα φωτογραφίζεται την επόμενη των εκλογών στα πρόσωπα που θα έχουν θεσμικές θέσεις όπως, για παράδειγμα τον εκπρόσωπο τύπου και τους αναπληρωτές, η ενότητα του κόμματος.

Αναφερόμενος σε θέματα της πανδημίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι είναι υπέρ του μέτρου της Κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Επίσης, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι δεν τίθεται κανέναν θέμα αντισυνταγματικότητας.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτική και η αναμνηστική δόση του εμβολίου.