Λογαριασμοί ρεύματος: Μειώσεις 4% έως 27% στις χρεώσεις του Δεκεμβρίου από τους παρόχους

573

Στα 0,35 ευρώ/kWh έναντι περίπου 0,38 ευρώ/kWh τον τρέχοντα μήνα, κινείται η μέση ανταγωνιστική χρέωση ρεύματος για τον Δεκέμβριο με βάση τις ανακοινώσεις των παρόχων ρεύματος.

Πρόκειται για μία μέση μείωση της τάξης του 10%, ενώ το εύρος κινείται από -4% έως -27% και σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους, οι προμηθευτές εμφανίζονται συγκρατημένοι στην τιμολογιακή τους πολιτική για τον επόμενο μήνα.

Oριακά χαμηλότερα σε σχέση με τον Νοέμβριο θα είναι τα τιμολόγια της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που παρουσίασε  η Επιχείρηση και εμφανίζει μείωση μόλις 4,4%.

Μέχρι τις 500 κιλαβατώρες κατανάλωσης, το κόστος θα ανέλθει σε 38 λεπτά (από 39,7 ευρώ τον προηγούμενο μήνα) και σε 39,2 ευρώ για την δεύτερη κλίμακα, μετά τις 500 κιλοβατώρες (από 40,9 ευρώ).

Οι πάροχοι ενέργειας έδειξαν διστακτικότητα στην περαιτέρω μείωση των τιμολογίων, με εξαίρεση την Φυσικό Αέριο και την Ελίν, οι οποίες ανακοίνωσαν τιμές ακόμη και κάτω από τα 30 λεπτά η κιλοβατώρα. Ειδικότερα η Φυσικό Αέριο, θα τιμολογήσει τους πελάτες της τον Δεκέμβριο με 29,8 λεπτά για τα τιμολόγια με έκπτωση συνέπειας και με 31,8 λεπτά χωρίς έκπτωση.

Στους υπόλοιπους παρόχους, η ΗΡΩΝ ανακοίνωσε τιμοκατάλογο 30,4 λεπτά με το πρόγραμμα GENEROUS Home (από 47 λεπτά τον προηγούμενο μήνα) και 38 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας.

Οι αντίστοιχες τιμές για την Elpedison διαμορφώνονται σε 35 λεπτά (από 38 λεπτά τον Νοέμβριο) για το πρόγραμμα Electricity Home Day.  Η εταιρεία κατεβάζει τα τιμολόγια στα 32,7 λεπτά με έκπτωση συνέπειας στο πρόγραμμα Elpedison Συνέπεια Day που παρέχεται με πάγιο 5 ευρώ το μήνα.

Protergia ανακοίνωσε ότι για τον Δεκέμβριο, η τιμή της κιλοβατώρας θα ανελθει στα 36,8 λεπτά (από 39,5 λεπτά που ήταν τον προηγούμενο μήνα δηλ. τον Νοέμβριο), η NRG του ομίλου της Motor Oil 31,9 λεπτά  (από  37,5 λεπτά) και η WATT &VOLT 38,9 (από 40,6 λεπτά).

Βουτιά κατά 9 λεπτά κάνουν οι χρεώσεις της ΕΛΙΝΟΙΛ, η οποία για το πρόγραμμα Power On Home ρίχνει τις τιμές στα 28,5 λεπτά από 39,5 λεπτά τον Νοέμβριο.

Mε ελάχιστες εξαιρέσεις, πάροχοι όπως η ΔΕΗ συγκράτησαν τις μειώσεις τιμολογίων σε σχέση με τον Νοέμβριο καθώς μπαίνουμε πλέον στην χειμερινή περίοδο και οι τιμές λόγω της αυξημένης ζήτησης αναμένεται να ανέβουν.

Κάποιοι άλλοι προμηθευτές ήταν πιο τολμηροί και έδειξαν πρόθυμοι να επιστρέψουν στους πελάτες τους μέρος από τα υπερκέρδη στην λιανική.

Για τον τελικό καταναλωτή τα τιμολόγια με την συνδρομή της κρατικής στήριξης, παραμένουν τα ίδια αφού η τιμή της κιλοβατώρας θα διαμορφωθεί και πάλι στα επίπεδα των 15 έως 20 λεπτών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για το ύψος των επιδοτήσεων που αναμένεται να είναι χαμηλότερο από τον Νοέμβριο προβλέπεται  να γίνουν από την πολιτική ηγεσία εντός των ημερών.