Λιβύη: Πυρετώδεις προετοιμασίες του LNA για τη μεγάλη επίθεση στην Τρίπολη – Κτυπούν ανηλεώς τις δυνάμεις του GNA

Με πυρετώδεις ρυθμούς ο ¨Εθνικός Στρατός της Λιβύης» προετοιμάζεται για τη μεγάλη επίθεση κατά των δυνάμεων του GNA στην Λιβύη και την κατάληψη της Τρίπολης, η οποία θα αποφέρει το αποφασιστικό κτύπημα στην κατάρρευση της φιλότουρκης διοίκησης που έχει  εκεί την έδρα της.

Ιδιαίτερα οι δύο τελευταίες, συνιστούν κέντρα εφοδιασμού των δυνάμεων του GNΑ από τουρκικά πλοία με όπλα και κάθε είδους πολεμοφόδια, απόλυτα κρίσιμα, για να αποφύγουν την πλήρη κατάρρευση

Η κατάληψη της Τρίπολης της Λιβύης, θα έχει τρομακτικό αντίκτυπο και κυρίως ψυχολογικό για την οριστική κατάρρευση του μορφώματος της  «κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας», η οποία έχει καταλάβει την Τρίπολη από το 2014 διαλύοντας βίαια την εκλεγμένη εθνοσυνέλευση.

Με αυτό ακριβώς το μόρφωμα η Τουρκία με «θράσος χιλίων πιθήκων» υπέγραψε συμφωνία με στόχο να υφαρπάξει μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις από την ελληνική ΑΟΖ.

Όπως αναφέρει ο LNA τις τελευταίες ημέρες προωθείται συνεχώς έχοντας τον πλήρη έλεγχο της πόλης al-Hira με στόχο την πόλη al-Aziziya, νότια της Τρίπολης, πριν την εκδήλωση της μεγάλης επίθεσης στην λιβυκή πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ σε μια άλλη εξέλιξη ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Αγκουίλα Σάλεχ, με επιστολή του στον ΟΗΕ, ζητά την άρση αναγνώρισης της κυβέρνησης «εθνικής συμφωνίας» καθώς και την αποχώρηση του Προέδρου της κυβέρνησης, Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Ο Σαλέχ εξηγεί στην επιστολή του ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της «κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας» και της Τουρκίας είναι παράνομη καθώς δεν εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, καθώς το κοινοβούλιο που έδρευε στην Τρίπολη διαλύθηκε με βίαιο τρόπο.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τουρκικά όπλα μεταφέρονται συνεχώς στα λιμάνια της Μισράτα και της Σύρτης, με στόχο  την πλήρη πρόσβαση του τουρκικού στρατού σε περιοχές της Λιβύης, τον εναέριο χώρο, τα λιμάνια και τα χωρικά ύδατα. «Η σημαντικότερη συνέπεια αυτής της συνεργασίας είναι η τουρκική κατοχή του εδάφους της Λιβύης και της παραβίασης της κυριαρχίας της», σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής.

Πανωλεθρία για τα τουρκικά drone Bayraktar, καθώς ο LNA ισχυρίζεται ότι έχει καταρρίψει τουλάχιστον 30(!) από αυτά.


Τα εδάφη που ελέγχει το φιλοτουρκικό κυβερνητικό μόρφωμα της Τρίπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχείς οι συγκεντρώσεις δυνάμεων του LNA