Λιβύη : Η Βουλή ψήφισε την ακύρωση της συμφωνίας με την Τουρκία

Turkish President Tayyip Erdogan meets with Libya's internationally recognised Prime Minister Fayez al-Sarraj in Istanbul, Turkey, November 27, 2019. Picture taken November 27, 2019. Presidential Press Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Βουλή της Λιβύης ψήφισε την ακύρωση της στρατιωτικής συμφωνίας με την Τουρκία, όπως μετέδωσε το δίκτυο Al Arabiya.

Όπως αναφέρει το δίκτυο, η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται ελέγχεται από τις πολιτικές δυνάμεις που πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) του στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ ψήφισε την ακύρωση της συμφωνίας που υπέγραψε με την Τουρκία η Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ με έδρα την Τρίπολη.

Παράλληλα, το κοινοβούλιο της Λιβύης ζήτησε την αποστολή του φακέλου για τον Σάρατζ και για όσους εμπλέκονται στη σύναψη της συγκεκριμένης συμφωνίας με την Τουρκία στη γενική εισαγγελία, με στόχο την περαιτέρω διερεύνηση των δραστηριοτήτων τους.