Λίγο κρασί,  λίγο θάλασσα και οι φοροαπαλλαγές μου… (13/11) του Γιώργου Κράλογλου

Λίγο κρασί,  λίγο θάλασσα και οι φοροαπαλλαγές μου…

  • Του Γιώργου Κράλογλου

Ας δούμε πρώτα τις αιτίες της φορολογικής κόλασης (που παραμένουν στην 45χρονη ελληνική σοβιετία) και μετά φτιασιδωνόμαστε σε φορολογικό παράδεισο…

Τα είδαμε, τα διαβάσαμε και τα διαβάσατε τα μαντάτα…, από το δημοσίευμα του Bloomberg, που έκανε πολύ καλά την δουλεία του. Έκπτωση 50% στον φόρο εισοδήματος για 7 χρόνια θα έχουν (λέει) όσοι μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα γιατί η προσέλκυση ξένων και η αναστροφή του brain drain θεωρούνται “κλειδί” στην αλλαγή σελίδας στη χώρα.

Μπράβο μας που το καταλάβαμε. Έστω και μετά από 45 χρόνια αναγκαστικής σοβιετίας για τους ιθαγενείς.

Έστω και μετά από 7.000 ελληνικές επιχειρηματικές,  επαγγελματικές έδρες και εργοστάσια, μόνο στα Βαλκάνια. Έστω και με τη Βόρεια Ελλάδα να μεταναστεύει, κατά νομούς.

Έστω και με 600.000 δικούς μας 40άρηδες και 30άρηδες, να μη συζητάνε, ούτε για αστείο, την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Εμείς τι κάνουμε τώρα;

Τρέχουμε να μεταφέρουμε την έδρα μας στο εξωτερικό και όταν γυρίσουμε θα πληρώνουμε το μισό…;,  όπως σημειώνει στη ξεκαρδιστική παρατήρησή του ο γνωστός σχολιαστής “s0t0s”; ή να προβληματιστούμε από τις κυβερνητικές προθέσεις.

  • Να προβληματιστούμε όμως όχι μόνο για το brain drain και τους Έλληνες επιχειρηματίες (Βαλκανίων,  Ευρώπης μέχρι και Ασίας) που αποχώρησαν, αλλά και για την, επικρατούσα, ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα της κρατικοδίαιτης οικονομίας θα πείσει επενδυτές να την εμπιστευτούν, ως φορολογικό παράδεισο!!

Και ας πούμε ότι μπορεί να γίνει, με θεαματικά νομοσχέδια. Με φορολογικά κίνητρα και αναπτυξιακούς νόμους, που θα περάσουν και από την Κομισιόν και τους δανειστές.

Στη Βουλή πώς θα κατατεθούν, που θα γίνει το έλα να δεις; Πώς θα αποφύγουμε τον ξεσηκωμό ενάντια στην ολιγαρχία… Κόντρα στα συμφέροντα… Στα καπιταλιστικά καπρίτσια των φιλελέδων… Στο ξεπούλημα της χώρας στην πλουτοκρατία… Στο χάρισμα φόρων στους ύποπτους της ιδιωτικής οικονομίας… Στο αίσχος του κέρδους.

  • Και πάνω απ’ όλα πώς θα αποφύγουμε τη (βεβαία) δέσμευση κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι θα ακυρώσουν τους νόμους όταν αναλάβουν την κυβέρνηση, στις εκλογές του 2023. Δηλαδή μετά από 2 χρόνια (ουσιαστικά).

Να δεχθούμε πως το ξεπερνάει και αυτό. Και τελικά ψηφίζει, με τη δική της πλειοψηφία, (αν την εξασφαλίσει) τα νομοσχέδια των φοροαπαλλαγών.

Προσέξτε τώρα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

https://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3494968/ligo-krasi-ligo-thalassa-kai-oi-foroapallages-mou

george.kraloglou@capital.gr