Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό- Χ.Α: ο περίγελος των χρηματιστηρίων (20 Ioυλίου 2021)

ΧΑΑ ο περίγελος των χρηματιστηρίων κατέγραψε εχτές την μεγαλύτερη πτώση σε παγκόσμιο επίπεδο

Άλλη μια φορά εχτές πιστοποιήθηκε η ανυπαρξία του θεσμού του ελληνικού χρηματιστηρίου αφού κατάφερε ξανά την μεγαλύτερη πτώση παγκοσμίως σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη. Αξίζει να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στη λίστα μικρών και μεγάλων αγορών για να διαπιστώσετε την κατάντια μας.
  • Και να σημειώσω ότι ήρθε μετά από ένα μήνα πτωτικής αγοράς σε αντίθεση με τους ξένους δείκτες που υπεραπέδιδαν.
Διαβάζω με έκπληξη ότι ο διευθύνων σύμβουλος  του ΧΑΑ Σωκράτης Λαζαρίδης θα ανακοινώσει σήμερα την σύνθεση και εκκίνηση του δείκτη Athex ESG. Δεν γίνεται, πρέπει να μας τρολάρει.
  • Εδώ δεν υφίσταται πια ο θεσμός του χρηματιστηρίου λόγω έλλειψης τζίρου, απουσία νέων επενδυτών, ανυπαρξία νέων κεφαλαίων, φυγή επενδυτών, διαγραφή εισηγμένων, αποστροφή πελατών, και ρηχότητας της αγοράς και μας μιλάει για νέους δείκτες. Έχει πολύ πλάκα.
Προφανώς μάλλον δεν παρακολουθεί τις συνεδριάσεις, δεν συγκρίνει την ελληνική αγορά με αντίστοιχες ευρωπαϊκές, ούτε καν με αυτές του τρίτου κόσμου. Μήπως κάποιος να του πει ότι εχτές σημειώσαμε την χειρότερη επίδοση όλων των οργανωμένων χρηματιστηρίων του κόσμου.;!
  • Βέβαια υπήρχε αφορμή αλλά η αφορμή αυτή ήταν κοινή για όλο το κόσμο και είναι η ανησυχία για την μετάλλαξη Δ.
Εμείς εδώ λόγω βάθους της αγοράς και έλλειψης κεφαλαίων-επενδυτών πετύχαμε το εντυπωσιακό -3,88% παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο της πτώσης.
  • Είμαι περίεργος σήμερα στην παρουσίαση που θα μας παρουσιάσουν και ένα πανοραμικό βίντεο με το κοινό, να δούμε αν θα υπάρχουν άλλοι εκτός από αυτούς (τους ίδιους και τους ίδιους δηλαδή) της αναμνηστικής φωτογραφίας.
O Λογικός

Σ.Σ μ/μ:
  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.