Λιανεμπόριο: Έρχεται το 13032 – Αγορές τρίωρης διάρκειας με SMS στο νέο πενταψήφιο αριθμό

Τον πενταψήφιο αριθμό 13032 σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να διευκολύνει αποκλειστικά το λιανεμπόριο, όταν φυσικά χαλαρώσουν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι πολίτες που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν αγορές από τα καταστήματα του λιανεμπορίου, θα στέλνουν sms στον νέο αριθμό. Ωστόσο, το μήνυμα θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνον μία φορά την ημέρα.

Ως προς τις αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία κλπ, θα συνεχίσει να ισχύει το 13033.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε προαναγγείλει ειδική διαδικασία που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών και θα έχει χρονικό περιορισμό.

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά και η οικονομία», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm, τονίζοντας ότι η αυτή η ειδική διαδικασία δεν θα έχει σχέση με το πενταψήφιο 13033 που παραμένει αυτούσιο.

Πάντως, τα σημερινά δεδομένα στους επιδημιολογικούς δείκτες θέτουν εν αμφιβόλω τον στόχο για άνοιγμα της αγοράς την 1η Μαρτίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτουν ενδείξεις σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, με το βάρος να παραμένει στην Αττική.