Λευκά, λερωμένα κολάρα που δεν φορούν γραβάτα

Λευκά, λερωμένα κολάρα που δεν φορούν γραβάτα

  • Ηταν η πρώτη αντιπαράθεση στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα και τα συμπεράσματα σας τα μεταφέρω ευθύς αμέσως.

ΒΗΜΑτοδότης

Ηταν η πρώτη αντιπαράθεση στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα και τα συμπεράσματα σας τα μεταφέρω ευθύς αμέσως: Πρώτα απ’ όλα ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως δεν άλλαξε, σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που κυβερνούσε «κολλημένος» σε εμμονές που είχε με τη διαπλοκή και σε χαρακτηρισμούς έναντι του πολιτικού αντιπάλου του. Με το «καλημέρα», με το που άρχισε την ομιλία του, επιτέθηκε με ύβρεις στον κ. Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον και «ψεύτη» και «δειλό»…

***

Αυτή τη φορά όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν έμεινε σιωπηλός στις ύβρεις, αλλά του απάντησε λέγοντάς του: «Θέλετε για άλλη μια φορά να πέσουμε σε παγίδα έντασης και ανταλλαγής χαρακτηρισμών. Δικαίωμά σας. Δεν θα ακολουθήσω. Εχω μια χώρα να κυβερνήσω και έναν λαό να ενημερώσω».

Αυτό το «έχω μια χώρα να κυβερνήσω και έναν λαό να ενημερώσω» φαίνεται πως έφερε σε αμηχανία τον κ. Τσίπρα, ο οποίος έβγαλε από την τσέπη του το smartphone του και άρχισε να «παίζει» με αυτό. Ελα όμως που τον είδε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης και βεβαίως δεν έχασε την ευκαιρία λέγοντάς του:

  • «Κύριε Τσίπρα, μπορείτε, νομίζω, να προσέχετε εμένα και όχι να στέλνετε μηνύματα. Μια και μιλάμε για σεβασμό στη Βουλή… Εκτός κι αν σας στέλνουν μηνύματα για να σας ετοιμάσουν για τη δευτερολογία σας. Δεν ξέρω…». Και από την πτέρυγα της πλειοψηφίας ακούστηκαν παρατεταμένα χειροκροτήματα. Αλλά δεν ήταν τα μόνα:

***

Αλλη μια εμμονή του κ. Τσίπρα ήταν για τα «λευκά κολάρα»τα οποία, όπως έλεγε, η κυβέρνηση τους χαρίζει εκατομμύρια. Και εδώ ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Είναι πολύ υποκριτικό να αναμασάτε διαρκώς αυτή την καραμέλα των λευκών κολάρων και των μπαχαλάκηδων με κοστούμια.

  • Εμείς δεν θέλουμε ούτε τους μπαχαλάκηδες των λευκών κολάρων ούτε των πανεπιστημίων. Αν βλέπετε τους νόμους ως εμπόδιο, πείτε το μας. Προσέξτε λοιπόν τα λόγια σας για τα λευκά κολάρα γιατί μπορεί να είναι λερωμένα και να μη φορούν γραβάτα».