Λεωφ. Αθηνών110: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(12/9)

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με το Χ.Α είναι ότι η πλειοψηφία των δεικτοβαρών μετοχών του δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις τρέχουσες αποτιμήσεις τους στο ταμπλό. Οι ξένοι μάλιστα διαχειριστές να μην ξεχνάμε ότι έχουν την δυνατότητα και πρωτίστως την ευχέρεια να τις συγκρίνουν με αντίστοιχες ομοειδών κλάδων διεθνών και εκεί η ζυγαριά γέρνει, γέρνει σημαντικά. Όλα τα άλλα είναι… Κάτι είχαμε να λέγαμε.

ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ: QUEST και ΟΤΟΕΛ.

  • SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 1,60 +2,19
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0,24 +0,83
ΙΣΠΑΝΙΑ 0,23 +0,81
ΙΤΑΛΙΑ 0,95 +1,53

***

EΛΛHNIKA ΟΜΟΛΟΓΑ: Οι επενδυτές πρέπει να διατηρήσουν τις θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα παρά το τεράστιο ράλι του προηγούμενου διαστήματος, όπως επισημαίνει η Societe Generale σε νέα της έκθεση, και έτσι τηρεί στάση ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ στους ελληνικούς τίτλους.

  • Το γεγονός το ότι η Ελλάδα προχωρά στην αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ αποδεικνύει ότι οι προοπτικές της οικονομίας συνεχίζουν να βελτιώνονται, ενώ οι δυνατότητες για μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την παραγωγικότητα παραμένουν μεγαλύτερες στην Ελλάδα από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη οικονομία της ευρωζώνης.

Η SocGen τονίζει πως υπάρχει ακόμα πολλή αξία στα ελληνικά ομόλογα για εκείνους τους επενδυτές που πιστεύουν ότι η αποστροφή στο ρίσκο θα παραμείνει περιορισμένη κατά το επόμενο έτος, με την ΕΚΤ να προχωρά σε πολιτικές που ενισχύουν αυτό το κλίμα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Όλη η ουσία σε μία ανάρτηση στο capital.gr … “Ένα είναι γεγονός. Οι 562 βίλες που μπορούν να χτιστούν στην έκταση των 17000 στρεμμάτων θα έχουν τεράστια αξία με δεδομένη την μοναδικότητα του τοπίου της Χαλκιδικής. Το κόστος είναι μεγάλο και το στοίχημα μεγάλο. Πάντως η πώληση σε τιμές που ακούγονται 150εκ και κάτω μάλλον είναι απαράδεκτες. Το σπάσιμο σε μικρότερα κομμάτια δεν είναι καλό για την μεγάλη επένδυση.  Θέλει πολλά κεφάλαια μαζεμένα και ποιός τον πιάνει τον ιδιοκτήτη μετά”.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – Κ/φση 1,4 δισ. ευρώ

Μυτιληναίος: Στα €81,6 εκατ. τα καθαρά κέρδη, αύξηση 38,2% στον κύκλο εργασιών

  • ΑΝΟΔΙΚΕΣ – ΠΤΩΤΙΚΕΣ: 32 – 53
  • ΣYNEXIZETAI στις 1:30μ.μ
  • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΥΣ:  ΛΥΚΟΣ, ΚΛΜ, ΜΟΝΤΑ, ΒΥΤΕ, ΚΥΡΙΟ, ΙΝΚΑΤ και ΚΑΜΠ μία πολύ καλή 7άδα. Για τα χρόνια που έρχονται & όχι μόνον. Υπό συνεχή παρακολούθηση.
Print Friendly, PDF & Email