Λειτουργία κλήσεων φωνής και βίντεο ανακοίνωσε ο Μασκ για το Χ

Πιλοτική λειτουργία κλήσεων από το Χ, πρώην Twitter, θα είναι διαθέσιμη σε πρώτη φάση μόνο σε συσκευές iOS, αλλά αργότερα θα επεκταθεί σε Android και υπολογιστές Windows, όπως αναφέρε το μέσο σε σελίδα υποστήριξης.

Όλοι οι χρήστες θα μπορούν να δέχονται κλήσεις από λογαριασμούς τους οποίους ακολουθούν ή έχουν αποθηκεύσει στη λίστα επαφών τους. Ωστόσο μόνοι οι συνδρομητές της υπηρεσίας Premium, η οποία κοστίζει από 8-11 δολάρια ανάλογα με τη συσκευή του χρήστη, θα μπορούν να κάνουν κλήσεις.

Ο Ίλον Μασκ είχε προαναγγείλει την υπηρεσία από τον περασμένο Αύγουστο λέγοντας ότι οι χρήστες δεν θα χρειάζονται αριθμό τηλεφώνου για κλήσεις εντός της πλατφόρμας.

Πριν ακόμα αγοράσει το Twitter, ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX είχε δηλώσει πως σκοπεύει να μεταμορφώσει την πλατφόρμα σε «super app» ή «εφαρμογή για τα πάντα». Η ιδέα των εφαρμογών που συνδυάζουν πολλές υπηρεσίες είναι άκρως δημοφιλής στην Ασία και οι εταιρείες τεχνολογίες προσπαθούν εδώ και χρόνια να την αντιγράψουν σε άλλες αγορές.

Οι super apps συνδυάζουν μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων, η κοινωνική δικτύωση, οι πληρωμές από χρήστη σε χρήστη και οι online αγορές. Τέτοιου είδους υπερεφαρμογές χρησιμοποιούνται ευρέως στην Κίνα, όπου τα κινητά τηλέφωνα είναι το κύριο μέσο πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Η κινεζική υπερεφαρμογή WeChat εξυπηρετεί, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής καθημερινότητας. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν, να καλούν ταξί, να στέλνουν χρήματα σε φίλους και συγγενείς και να ψωνίζουν στο Διαδίκτυο.

Όπως έχει προαναγγείλει ο Μασκ, το X θα αποκτήσει στο μέλλον τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων και ηλεκτρονικών πληρωμών από χρήστη σε χρήστη.

* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το mikrometoxos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις