Κυβερνοεπίθεση στη ρωσική δορυφορική τηλεόραση: «Έχετε αίμα στα χέρια σας»

Τα μενού της ρωσικής δορυφορικής τηλεόρασης έγιναν σήμερα στόχος κυβερνοεπίθεσης και εμφάνιζαν στους τηλεθεατές στη Μόσχα μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία. «Εχετε αίμα στα χέρια σας» εμφανιζόταν σε στιγμιότυπα οθόνης που είδε το Reuters.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα μενού της δορυφορικής τηλεόρασης της Μόσχας τη σημερινή Ημέρα της Νίκης για την επικράτηση της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945 με όλα τα δορυφορικά κανάλια να προβάλλουν αντιπολεμικά σλόγκαν.

«Εχετε το αίμα χιλιάδων Ουκρανών και εκατοντάδων νεκρών παιδιών στα χέρια σας» έλεγε ένα σλόγκαν, «Η τηλεόραση και οι Αρχές ψεύδονται. Οχι στον πόλεμο» έλεγε ένα άλλο.

Τα σλόγκαν εμφανίστηκαν λίγο πριν από την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον αγώνα των Σοβιετικών να νικήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακόμη δεν είναι σαφές πώς εμφανίστηκαν αυτά τα σλόγκαν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, τα σλόγκαν εμφανίστηκαν και στην καλωδιακή τηλεόραση έπειτα από κυβερνοεπίθεση.