Κύθηρα: Στο νησί με ιστιοφόρο 72 αλλοδαποί – Μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Λέρου

  • Κύθηρα: Στο νησί με ιστιοφόρο 72 αλλοδαποί – Μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Λέρου

Ιστιοφόρο σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο, χωρίς επιβάτες, εντός του οποίου βρέθηκαν πειστήρια περί εμπλοκής του σε περιστατικό παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή αλιευτικού, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά-νοτιοανατολικά των Κυθήρων.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τρία περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ αντίστοιχες έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στην ξηρά από στελέχη του.

Σταδιακά και μέχρι τις βραδινές ώρες χθες εντοπίστηκαν στο νησί 72 αλλοδαποί, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Λέρου.

Παράλληλα, διεξήχθησαν εκτεταμένες ολονύχτιες έρευνες για τυχόν εντοπισμό μελών οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης αλλοδαπών, με αρνητικά αποτελέσματα.

Μέχρι τις βραδινές ώρες διαφυλάχτηκε το απόρρητο της επιχείρησης προκειμένου να εντοπιστούν τόσο οι διακινητές που διέφυγαν, όσο και λοιπά άτομα που ενεπλάκησαν στην παράνομη μεταφορά.

Από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα «περί δήθεν απόπειρας λογοκρισίας» των τοπικών μέσων ενημέρωσης από στελέχη της τοπικής λιμενικής Αρχής.