Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πατριωτισμός δεν μετριέται σε στολές και φιέστες

ΒΗΜΑτοδότης

  • Ο πατριωτισμός δεν μετριέται σε στολές και φιέστες

Άμεση ήταν η απάντηση από τον Πρωθυπουργό: «Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας για μία ακόμη φορά ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, αυτή τη φορά από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Και πρόσθεσε:

  • «Ο αληθινός πατριωτισμός δεν ζυγίζεται σε πομπώδη συνθήματα και δεν μετριέται σε στολές και φιέστες. Αυτές ήταν οι ‘καμμένες’ λογικές που απέτυχαν. Σήμερα, απαιτούνται ιστορικές συμμαχίες που τις έχουμε και ισχυρή άμυνα που την χτίζουμε. Κρατάμε τις πόρτες μας κλειστές σε προκλήσεις, αλλά πάντα ανοιχτές σε συζητήσεις», υπογράμμισε .

***
Η ψυχραιμία και αποφασιστικότητα της Αθήνας

Στις τουρκικές προκλήσεις ( δηλαδή στις ρητορικές επιθέσεις, απειλές, υπερπτήσεις, παραβιάσεις, παραβάσεις, χάρτες με τη Γαλάζια Πατρίδα και απόπειρες εισβολής μεταναστών στον Έβρο και στο Αιγαίο) η Αθήνα, όπως με διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, θα απαντά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Τίποτα όμως δεν θα αφήνει αναπάντητο.

  • Γνωρίζουν πολύ καλά στην Αθήνα ότι όλος αυτός ο τουρκικός εθνικιστικός πυρετός και ότι αυτή η πλειοδοσία επιθετικότητας έναντι της χώρας μας μεσούντος του καλοκαιριού γίνονται κυρίως για τις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία, είτε αυτές γίνουν το 2023 είτε πολύ πιο γρήγορα.

Σε όλα αυτά, που συμβαίνουν στην Τουρκία, σημειώστε και τούτα: Η τουρκική λίρα καταρρέει, ο πληθωρισμός επισήμως έφτασε στο 73,5% και η δημοφιλία του Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στον πάτο, ενώ σε λίγους μήνες έχει εκλογές

***