6/10/2020- Χ.Α & Μarkets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Δύσκολα θα γυρίσει πίσω αυτή την φορά…

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Τον μισό τζίρο τον έχει πραγματοποιήσει η ΑΛΦΑ.

ΜΠΕΛΑ: Έ, όχι και να πιέζεται επειδή είχε μείωση τζίρου 9% στο 9μηνο…

ΜΥΤΙΛ: Στα βήματα της ΤΕΝΕΡΓ αναφορικά με την τερματική πορεία του… Από τα 5 στα 7, μετά στα 8, ύστερα στα 9 ευρώ και τώρα στα πρόθυρα των 10,00. Στα 12 ευρώ θα επανέλθουμε.

ΔΕΗ: Στα 7,7000 ευρώ ουσιαστικά η τιμή της.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Ολοκλήρωσε ο πωλητής, τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος ο τίτλος.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: και εδώ μόλις τελειώσει ο δικό του θα υπάρξει αντίδραση περί το 1 με ενάμισι ευρώ. Κάθε άλλο παρα αμελητέα απόδοση.

ΜΙΓ: Στο +40% από τα ιστορικά χαμηλά της και κάτι τέτοια οι high risk παίκτες του Χ.Α δεν τα αφήνουν ανεκμετάλλευτα. Χαιρόμαστε γι αυτούς.


ΔΥΝΑΤΗ ΚΙΝΗΣΗ από τον υποτιμημένο ΟΛΠ, συνεχίζουν τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, δεν βοηθιούνται τα ΠΛΑΚΡ (πρέπει να βάλει και το χεράκι της η διοίκηση που υστερεί στην διαφήμιση – πλασάρισμα του ομίλου στην θεσμική κοινότητα).

ΜΕ ενδιαφέρον αναμένεται πότε θα ενεργοποιηθεί το γνωστό project μεταξύ του ΟΤΕ και της Intralot που προ πολλού είχε αποκαλύψει το Capital.gr. Επί του παρόντος οι κοινές ομάδες των δύο εταιρειών συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στο πλάνο και αναμένεται να κριθεί ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος για να εκκινήσει η αδειοδοτική διαδικασία.

 • Σκέψεις, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Capital.gr., υπάρχουν και στη Nova/Forthnet για δραστηριοποίηση στην αγορά, με όπλο το αποκλειστικό αθλητικό περιεχόμενο που διαθέτει, χωρίς τίποτε να είναι οριστικό αφού εκτός των άλλων ο όμιλος βρίσκεται σε φάση αναδιάταξης μετά την εξαγορά του από τη BC Partners.

ΚΑΙ ΓΙΑ τα 2 ενδεχόμενα είχατε ενημερωθεί πολύ έγκαιρα από τον μ/μ… Υπήρξε και front running σε ΙΝΛΟΤ και ΦΟΡΘ, ειδικότερα στη πρώτη. Τώρα, είτε κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου είτε παριστάνουν τις μωρές παρθένες, είτε πάπαλα ο θησαυρός. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί, χωρίς ναι μεν αλλά δηλ. Αλλά και πάντα αισιόδοξοι.

ΛΑΒΙΦΑΡΜ – απάντηση: Δεν γνωρίζουμε, αν το σημερινό είναι ξεφόρτωμα ή τάϊσμα. Θα δείξει. Η εταιρεία πάει εξαιρετικά καλά, αν γυρίσει και ο όμιλος σε θετικά ίδια κεφάλαια, τότε…


ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

στην νέα υπηρεσία που προσφέρει ο μικρομέτοχος αποκλειστικά στους φίλους αναγνώστες του:-

https://invite.viber.com/?g2=AQAruUczGpoTG0w5EU2UCUDUQKoez6InVvtT0l1wzkw%2FDLc19cVOTSz9XplsydUv&lang=en

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Γνωστή η… αδυναμία που τους έχουμε, αλλά οι high risk παίκτες θα έχουν προσέξει πόσο έχει μειωθεί η αξία των συναλλαγών τους. Ίσως έχουμε μία αντίδραση εδώ, ξαφνικά.

ΚΑΙΡΟΜΕΖ: Ξανά στο +20% με σχεδόν 7,7 εκατ. ευρώ τεμάχια και ανεκτέλεστο 1 εκατ. τμχ. Ενωρίτερα, είχε γυρίσει από το +20% στο +10% όπου είχαμε νέες επιβιβάσεις ενώ κατέβαιναν από την ταχεία αρκετοί “σιγουράντζες”. Ο καθένας πρέπει να πορεύεται με αυτό που του λέει το… στομάχι του και ο ήσυχος ύπνος του τα βράδια. Να σημειώσουμε ότι το θέμα “παραβρώμισε” και ότι αγοράζει η μισή Ελλάδα. Και κάτι τέτοια δεν μας αρέσουν. Μακάρι να συνεχίζουν τα χαρτιά την άνοδο τους, αλλά πάντα φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τουλάχιστον τα μισά…

MYTIΛΗΝΑΙΟΣ – Έφυγε και δεν ξανακοιτάζει πίσω…

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Τελειώνουν εδώ οι πωλητές που ρευστοποιούσαν αναγκαστικά γιατί τους έπιασαν στο δόκανο (είχαν ανοικτές θέσεις κι αλλού που όμως όχι μόνον δεν τους βγήκαν, αλλά…)


ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως τελείωσε ο πωλητής στον ΦΡΛΚ, έτσι θα γίνει και εδώ. Η εταιρεία είναι… second to none στο κλάδο της και όχι μόνον. ΧΑΜΗΛΑ – ΥΨΗΛΑ 12ΜΗΝΟΥ: 3,8000 – 8,0800


Aυτά παθαίνει κανείς έτσι και μπλέξει με σατανικούς market makers μίας μετοχής… Παραδειγμα η μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ
 • Καλά, αυτοί τώρα με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ το τερμάτισαν.

 • ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ και ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ 
ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Δεν παύουν να κάνουν αναφορά ότι η εταιρεία έχει μία δικαστική εμπλοκή, η οποία άλλωστε ουδείς γνωρίζει πως και πότε θα διευθετηθεί. Και πολύ καλά κάνουν. ‘Ελα όμως που δεν κάνουν ποτέ, μα ποτέ αναφορά σε ομίλους που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν πόσες εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις έχουν. Έτσι και είσαι από τους μικρούς, μαύρο φίδι που σε έφαγε… Όλα τα κουσούρια σου,… φόρα παρτίδα. Αν είσαι όμως από τους διττώς διαφημιζόμενους, εκεί σαν να παθαίνουν ηλεκτροπληξία τα πληκτρολόγια των έγκυρων κριτών.

 

________________________

5/10/2020- Χ.Α & Μarkets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ:- Μας έγραψε χθες – στο εβδομαδιαίο report του

 • Αμ την έχει βγάλει Ηλία μου ήδη σε δεκάδες μετοχές και θα την βγάζει συνέχεια.
 • Γι αυτούς που δεν κοιτάζουν μόνον γραμμούλες, σαμπουάν, οροσειρές, ρυάκια και λαγκάδια.
 • Ξέρουμε πολύ καλά, ότι εσύ δεν είσαι από αυτούς και κάνεις σωστή χαρακτική χρήση μαζί με τα Θεμελιώδη των μετοχών.
 • ΔΕΗ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΤΕΝΕΡΓ- ΒΙΟΧΑΛΚΟ – EΛΧΑ – ΚΡΙ ΚΡΙ – CENER – ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ- ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ -ΙΝΤΡΑΚΟΜ – ΠΕΡΦ και αρκετές ακόμη…

ΕΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΣΟΡΤάκηδες ο ΝΑΟΣ!! Εκαναν όνειρα το σαββατοκύριακο, αλλά δεν τους βγήκαν αληθινά. 


ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στην νέα υπηρεσία που προσφέρει ο μικρομέτοχος αποκλειστικά στους φίλους αναγνώστες του:-

https://invite.viber.com/?g2=AQAruUczGpoTG0w5EU2UCUDUQKoez6InVvtT0l1wzkw%2FDLc19cVOTSz9XplsydUv&lang=en


ΕΠΟΜΕΝΗ ενημέρωση στις 6:00 πμ


_____________________________

(2) Kυριακή 4/10/2020 Χ.Α & Μarkets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

ΣΤΗΝ ΦΩΤΟEPISODE 19: Nancy Davis, Founder and CIO, Quadratic Capital - YouTube


ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – FAST FINANCE AEΠEY
________________________________________

Kυριακή 4/10/2020 (Ι) Χ.Α & Μarkets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους φίλους αναγνώστες του μικρομέτοχου

ΣΧΟΛΙΟ (1): Κάθε εταιρεία γράφει το δικό της κεφάλαιο, την δική της προϊστορία, το δικό της ιστορικό και την δική της τύχη. Κάνει τους δικούς της κύκλους στην αγορά (χρηματιστηριακούς και επιχειρηματικούς) ανά περιόδους, που κανείς μας δεν μπορεί να προσδιορίσει εκ των προτέρων. Εικασίες, εκτιμήσεις, υπολογισμοί μπορούν να γίνονται, αλλά μέχρις εκεί. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, τίποτα. Αν τώρα υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις, αυτές είναι απλά σταγόνες στον ωκεανό.

ΣΧΟΛΙΟ (2): Έγραφαν -ελάχιστοι- … Μακρυά από τις τραπεζικές μετοχές, δεν θα σας αφήσουν σεντ στα χαρτοφυλάκια σας και οι πολλοί τους αποκαλούσαν γραφικούς… Κι αυτά από το 2010.

 • Έγραφαν – και πάλι ελάχιστοι: Μην κοιτάτε δείκτες, αλλά μόνον μετοχές και οι πολλοί τους θεωρούσαν εξωγήϊνους. Κι αυτά από το 2010.
 • Εξηγούσαν – φυσικά ελάχιστοι – ότι το ελληνικό χρηματιστήριο δεν είναι το χειρότερο του κόσμου από πλευράς απόδοσης (απαραίτητη η διευκρίνηση) και ότι για την εικόνα του φταίνε συγκεκριμένες εγκληματικές κινήσεις+ αποφάσεις των αρμοδίων του – που του την αλλοίωναν δραματικά προς το χειρότερο – και οι πολλοί νόμιζαν ότι τους έγραφαν κινέζικα.
 • ΕΥΤΥΧΩΣ, τώρα τελευταία, αυτοί οι ελάχιστοι απέκτησαν και συνοδοιπόρους. Λίγους μεν, αλλά που αυξάνονται καθημερινά.

ΣΧΟΛΙΟ (3): Μας προκαλεί πολύ την νοημοσύνη, η συνεχιζόμενη νοοτροπία πολλών κονδυλοφόρων που κρίνουν με δύο εντελώς ξεχωριστά κριτήρια και σταθμά τις μεγάλες και τις μικρές εταιρείες του Χ.Α.

 • Στις πρώτες αγνοούν κάθε αρνητικό, προβάλλοντας μόνον τα θετικά (μάλιστα αρκετές φορές δεν υπάρχουν στην ουσία), ενώ στις δεύτερες βγάζουν όλα τα… απωθημένα τους, για να το παίξουν κριτές των πάντων κι ας μην έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται(!!).
 • Για την αιτία του πράγματος: “Τι κάνει, νιάου νιάου” στα κεραμίδια.

ΣΧΟΛΙΟ (4): Πρέπει ορισμένοι αναγνώστες να καταλάβουν, ότι μπορεί κάποτε να έγραφες καλά έως εξαιρετικά σχόλια για μία εταιρεία ή την μετοχή της. Αλλά, αυτό δεν συνεπάγεται ότι μία ζωή θα ισχύουν. Τα πάντα ρει και μόνον μία συχνή παρακολούθηση των δεδομένων θα τους βοηθούσε.

ΣΧΟΛΙΟ (5): Στον μ/μ γράφουν αρκετοί και έχουν την ελευθερία να εκφράζονται όπως νομίζουν και εκτιμούν. Δημοκρατία έχουμε, ουδείς διεκδικεί το αλάθητο. Ο ίδιος ο μ/μ την δική του εκτίμηση την υπογράφει επώνυμα και χωρίς πολλά πολλά “μπλά μπλά”. Έχει και μερικά κουσούρια. Π.χ, δεν μιλάει με κανένα εισηγμένο, δεν απαντά στα τηλέφωνα, δεν πάει σε κανένα ραντεβού, δεν ακούει κανένα και έχει λίγους φίλους και καλούς που δεν τον ζαλίζουν για μετοχές και τα τοιαύτα. Γι αυτό και είναι φίλοι του.

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ: ΕΧΟΥΝ στον δείκτη FTSEM την ΜΙΓ και δεν έχουν τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ!! Αντιλαμβάνεστε τα κριτήρια της ΣΥΝΘΕΣΗΣ των ΔΕΙΚΤΩΝ.

Νίκος Καυκάς- «Λέων Δεπόλας»: Υπεύθυνος του τμήματος Ανάλυσης της «Λέων Δεπόλας», η ανθεκτικότητα της λειτουργικής κερδοφορίας φαίνεται και από τον αριθμό των εισηγμένων που γύρισαν σε λειτουργικές ζημίες (EBITDA) και ήταν μόλις 12, ενώ υπήρχαν και 9 εισηγμένες που κατάφεραν να περάσουν σε λειτουργικά κέρδη (AVE, Ακρίτας, Βαράγκης, Eurobrokers, Λιβάνης, Νίκας, Προοδευτική, Τζιρακιάν). Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως, σε πολλές περιπτώσεις εταιρειών, στην τελική γραμμή σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι έκτακτες εγγραφές.

 • Σχετικά με τα υπόλοιπα μεγέθη, είναι σημαντικό να σημειωθεί επίσης πως τα ταμειακά διαθέσιμα των εταιρειών ανήλθαν στα 12,3 δισ. ευρώ, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό υψηλό, με τα οποία μπορούν να καλύψουν περισσότερο από το 1/3 του συνολικού δανεισμού.

Συνολικά 79 εισηγμένες σημείωσαν κέρδη, ενώ οι υπόλοιπες 70 κατέγραψαν ζημίες, 58 εταιρείες βελτίωσαν τις επιδόσεις τους σημειώνοντας είτε αύξηση κερδών είτε μείωση ζημιών, με 91 εταιρείες να «βλέπουν» επιδείνωση.

 • Σημαντικό είναι ότι 10 εισηγμένες μετέτρεψαν τις ζημίες του α΄ εξαμήνου του 2019 σε κέρδη (μετά φόρων) στο φετινό δύσκολο αυτό εξάμηνο. Αυτές είναι οι: AVE, Αλουμύλ, ΔΕΗ, Δρομέας, Eurobrokers, Ιντεάλ, Intracom, Παΐρης, Pasal, Τζιρακιάν.

Παράλληλα, 29 εισηγμένες είχαν καθαρό θετικό ταμείο, δηλαδή τα ταμειακά τους διαθέσιμα ήταν μεγαλύτερα του συνολικού δανεισμού τους. Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, οι εταιρείες που παρουσιάζουν ισχυρή ρευστότητα είναι μεταξύ αυτών που… θέτουν υποψηφιότητα για να ξεπεράσουν γρήγορα και πιο ανώδυνα την κρίση.

 • Αυτές είναι οι: ΑΔΜΗΕ, As Company, Alpha Αστικά Ακίνητα, Vidavo, Entersoft, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Ιντεάλ, Καρέλιας, Κρι Κρι, Lamda Development, Mediterra, Mermeren, Μουζάκης, Jumbo, Briq Properties, Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, Ειδησεοφωνική, ΟΛΘ, Τεχνική Ολυμπιακή, Optronics, ΓΕΚΕ, Πλαίσιο, Πλαστικά Κρήτης, Profile, Centric και Flexopack.

ΣΧΟΛΙΟ: Επιλογές μετοχών βάσει ΠΙΝΑΚΩΝ, γενικών αναφορών κ.ο.κ των εκάστοτε αποτελεσμάτων των εταιρειών απαγορεύεται ρητώς και δια ροπάλου. Με τα ματάκια μας ξεψαχνίζουμε τις λογιστικές καταστάσεις τους και βγάζουμε τα συμπεράσματα. Το Χ.Α θέλει πολύ ψάξιμο για να είσαι ασφαλής, όσο μπορεί να είναι κανείς.


Stocks fall following Trump’s positive virus test, but close off the worst levels on stimulus hopes. S&P has gained 1.5% this week, first up-week in 5 weeks. cnb.cx/3inbQR5

 • Εικόνα

Oil tumbled w/Brent dropped <$40/bbl after President Donald Trump’s positive Covid-19 diagnosis combined w/labor market weakness heightened concerns over an economic recovery.

 • Εικόνα

Activist investors to the rescue? Bayer sell-off continues. Company now worth only €51.2bn.

 • Εικόνα

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ – Απ.Μάνθος: Διαγραμματικά η μετοχή παρά τα καλά οικονομικά  αποτελέσματα συνεχίζει να βρίσκεται μια ανάσα από το επίπεδο των χαμηλών του Μαρτίου των 0,698 με 0,61 ευρώ. Ο δε όγκος συναλλαγών εμφανίζεται ασθενικός με τον Σεπτέμβριο να κλείνει με πράξεις μόλις 54 χιλιάδων τεμαχίων.

 • Η μετοχή για να αρχίσει να φοράει τα καλά της θα πρέπει να περάσει με δύναμη πάνω από την αντίσταση των 0,80  ευρώ απλώνοντας έτσι το ανηφορικό χαλί για την περιοχή των 0,891 ευρώ. Να τονίσουμε ότι η μετοχή πριν την πανδημική κρίση, που φαίνεται να μην την έχει ακουμπήσει, λάμβανε τιμές μεταξύ των 1,20 με 1,30 ευρώ.

πιν


ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Ο παρακείμενος πίνακας εμφανίζει την εξέλιξη του ΑΕΠ στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 1996 έως και σήμερα, ενώ παράλληλα υπολογίζουμε την ποσοστιαία μεταβολή του ΑΕΠ της κάθε χώρας για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και το μέσο ρυθμό μεταβολής του, για τα διαστήματα αυτά. Πέραν από τη γενική γνώση που μας δίνει, ο πίνακας αυτός μας δείχνει γιατί η Ευρώπη είναι μία “προβληματική ήπειρος”, αλλά και ποιά είναι τα “αποτυχημένα κράτη”, μέσα σ’ αυτή.

Η συνολική άνοδος του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια των ετών 1996-2019 είναι μόλις 47,5% (και μόλις 41,5% για τα αρχικά 12 μέλη της Ευρωζώνης), ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανόδου για την περίοδο αυτή φτάνει στο 1,7% (και στο 1,5% για τα αρχικά 12 μέλη της Ευρωζώνης). Οι ρυθμοί αυτοί είναι εξαιρετικά χαμηλοί, δείχνουν την απώλεια της οικονομικής σημασίας της ευρωπαϊκής ηπείρου στο διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι, αλλά εξηγούν και την καθόλου ικανοποιητική πορεία των χρηματιστηριακών τους αγορών.

Ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη, διακρίνονται και τα πλέον αποτυχημένα: Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ιταλία και η Ελλάδα με συνολική αύξηση του ΑΕΠ τους κατά 13,5% και 18,9% αντίστοιχα. Οι μέσοι ετήσιοι ρυθμοί αύξησης για την περίοδο αυτή, είναι μόλις 0,6% για την Ιταλία και 0,8% για την Ελλάδα.

Αντίθετα, υπάρχει η ομάδα των κρατών που εισήλθαν στην Ένωση κατά το 2004, τα οποία πέτυχαν εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, κυρίως λόγω του ότι, μέχρι τότε, οι οικονομίες τους βρίσκονταν σε καθυστέρηση.

Πρέπει να κάνουμε μία ξεχωριστή αναφορά στην περίπτωση της Κύπρου, η οποία, παρά την καταστροφή που υπέστη κατά το 2013, στην τελευταία 4ετία πέτυχε τον 4ο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στο σύνολο των κρατών της Ε.Ε. (+19,7%).