Το κυριακάτικο σημειωματάριο του μ/μ (11/2)

Η ελληνική κοινωνία κάνει συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και απαιτεί αποφασιστική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Ομως κατά πόσο είναι διαθέσιμη να στείλει τα παιδιά της μερικούς μήνες παραπάνω στον Ελληνικό Στρατό;

Η ελληνική κοινωνία κάνει συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και απαιτεί αποφασιστική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Ομως κατά πόσο είναι διαθέσιμη να στείλει τα …
PROTAGON.GR

Το σημαντικό σημείο της συνέντευξης:

«Δεν πρόκειται να δράσουμε μόνοι μας πλέον. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι ως Η.Π.Α. και η Τουρκία να κάνει κάτι άλλο. Θα ενεργήσουμε μαζί από εδώ και στο εξής. 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΟΚΗ Εδώ και πολύ καιρό έχω καταγράψει την άποψη μου για την τελική κατάληξη που θα έχει η κρίση που επικρατεί στις σχέσεις των Ηνωμένων…
MIGNATIOU.COM
Η Ελλάδα, τρίτη πιο ωφελημένη χώρα από την Ευρ. Ενωση
Αναμένεται να πληγεί αν μειωθεί ο προϋπολογισμός λόγω Brexit.
KATHIMERINI.GR

MHNYMA: Από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί βίντεο το οποίο δείχνει αντάρτισσες των Κούρδων να εκτελούνται εν ψυχρώ από Τούρκους στρατιώτες!Δεν είναι αναγκαία η επιβεβαίωση της βαρβαρότητας και της απόλυτης αδιαφορίας των Τούρκων για τις διεθνείς συνθήκες και τους κώδικες τιμής που υπάρχουν ακόμη και στις πιο σκληρές μάχες. Αυτά είναι αδιάφορα για ένα κράτος που οι περισσότερες σελίδες της ιστορίας του περιλαμβάνει σφαγές, γενοκτονίες, διωγμούς και εκτοπίσεις πολιτών, εισβολές…Οργή προκαλεί η “πολιτισμένη” Δύση. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που αρνούνται να πουν έστω και μια λέξη για τις αγριότητες που γίνονται κατά των Κούρδων! Για την Τουρκία πόσο ακόμη θα σιωπούν;

Φωτογραφία του Grigorios Sampanis.

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: 

Φτου σου κ@ναιδε!!

Την άποψη να μοιραστούμε τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας με τους Σκοπιανούς εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.
YOUMAGAZINE.GR
ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ
Φωτογραφία της Georgia Papanikolaou.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ:
Σκεφτομαι ότι ψηφίζαμε εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ πριν λίγο καιρό λόγω γραμμής της ΕΕ & όπως βλέπω πολύ γρήγορα θα το χρειαστούμε για την Κύπρο, λόγω Τουρκίας. Ηταν μεγάλο λάθος όπως έγραφα. Ας δηλώναμε τουλάχιστον αποχή. Οι τουρκικές διεκδικήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ δεν διαφέρουν από αυτές σε Ίμια και Αιγαίο, ενώ απειλούν ευθέως την Ελλάδα αναπτυσσόμενοι σε όλα τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Ούτε ο Τίλερσον έβγαλε άκρη με τους Τούρκους & τα πράγματα δυσκολεύουν. Αρχισε να απειλεί ευθέως με κυρώσεις λόγω S 400. Ας πάψουμε επιτέλους να είμαστε χώρος & ας γίνουμε χώρα που προστατεύει τα συμφέροντα της…ακούει κανείς?
 …………..
Κύριε Σαμαρά και κύριοι του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος…
Ουδείς υπεράνω της κρίσης και της δικαιοσύνης.
Η χρεοκοπία της χώρας τούτης δεν είναι ανώνυμη, ούτε αφηρημένη έννοια.
Έχει ταυτότητες, πολιτική διαφθορά και ονοματεπώνυμα.
Αν έστω ελάχιστα σέβεστε τις θυσίες αυτού του λαού και τους πυλώνες της Δημοκρατίας που τους καταντήσατε λάστιχο και made to measure, μη προκαλείτε περισσότερο.
Πρώτοι εσείς αυτοβούλως θα έπρεπε να δηλώσετε παρόντες στο δικαίωμα να κριθείτε χωρίς απειλές και να αθωωθείτε πανηγυρικά αν δεν έχετε τίποτε να κρύψετε.
Αν σας γύρισε την πλάτη η πλειοψηφία των πολιτών, ήταν γιατί απαιτούσε κάθαρση ασφυκτιώντας από την διαχρονική μπόχα της διαφθοράς και των σκανδάλων που κατέτρωγε τη χώρα.
Ανεχθήκαμε πολλά…ως εδώ!
………………………….
Λίγη σοβαρότητα με εθνική συνείδηση δεν βλάπτει… 
Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να κομματικοποιούν το προχθεσινό συμβάν της πρόθεσης εμβολισμού του Ελληνικού σκάφους από το Τουρκικό. Μίλησαν ακόμη & για “συνεννόηση” του Τσίπρα με τον Ερντο & για στημένο επεισόδιο ως επικοινωνιακό τέχνασμα αποδοχής του Σκοπιανού. Μάλλον δεν ζουν σ’αυτό τον πλανήτη, η διαθέτουν ασυγκράτητη φαντασία.
Ακόμη κι αν όπως λένε είναι στημένο, το στήσιμο δεν προέρχεται από εμάς.
Ο Ερντογάν έχει τεράστια προβλήματα και είναι με τη πλάτη στον τοίχο. Όλα γίνονται πιθανώς για εσωτερική κατανάλωση, αλλά μόνο προς το παρόν. Πολύ καλά έπραξε η ελληνική κυβέρνηση και το εκμεταλλεύτηκε διεθνώς. Να ναι σίγουροι ότι το σωστό βίντεο (γιατί δεν ξέρουμε αν αυτά που παίζουν στο διαδύκτιο ήταν τα σωστά) το είδαν και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη με τις γνωστές αντιδράσεις….όχι βέβαια ότι περίμενα κάτι περισσότερο, πάντως ήταν προφανές ότι το επεισόδιο αυτό, μόνο τυχαίο δεν ήταν από πλευράς Τουρκίας. 

Δεν είναι ώρα ούτε για μικροκομματισμούς ούτε για εθνικές διαιρέσεις

 • Ας μη γινόμαστε βούτυρο στο ψωμί του αδίστακτου αρχομανή. 
 • Μ αυτά τα θέματα δεν παίζουμε. Ας ρωτήσουν κάποιοι εύκαιροι κι εμάς εδώ πάνω τι βιώνουμε με τις συνεχείς Τούρκικες παραβιάσεις από αέρος η θαλάσσης.
 • Πως αισθανόμασταν όταν βλέπαμε τις αερομαχίες που συντελούνταν πάνω από το κεφάλι μας.
 • Ας ρωτήσουν τους ψαράδες μας που τους στρίμωξαν στη Θάσο & τι απειλές βιώνουν καθημερινά από άλλα πολύ μεγαλύτερα Τούρκικα αλιευτικά σκάφη που έχουν κάλυψη από Τούρκικα πολεμικά, γιατί ο Ερντο έθεσε στην υπηρεσία του ακόμη & τον αλιευτικό του στόλο.
Του Ερντο δεν του βγαίνει ούτε το Κουρδικό, ούτε τα Βαλκανικά μουσουλμανικά τόξα, ούτε η συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Στην δε περίπτωση του Σκοπιανού, τα συμφέροντα του υπαγορεύουν μη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ, γιατί αυτό θα διέλυε τα όνειρα για μουσουλμανικά τόξα μέσω Αλβανίας. Για ποιά συνεννόηση μιλάνε?

Περιμένω μελλοντικά κάτι σοβαρότερο από ένα σκόπιμο θερμό επεισόδιο. Προς το παρόν κάνει επικοινωνιακούς χειρισμούς αλλά δεν θα αργήσει να ξεσπάσει. Είναι τυφλός όποιος δεν το βλέπει και η κυβέρνηση πολύ σωστά πράττει που τα κοινοποιεί προς τα έξω.
Φοβάμαι όμως ότι αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται σοβαρότερα.
 • O Ερντο βρίσκεται σε τρελό αδιέξοδο και κάνει εξαγωγή τα προβλήματα του ως συνήθως.
 • Το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν ήταν καθόλου αστείο.
 • Το πήγε μέχρι εκεί που ήθελε να το πάει. Την επόμενη φορά φοβάμαι ότι το “αγκάλιασμα” ίσως & με θύματα δεν θα το αποφύγουμε.
 • Απλά δεν είναι ακόμη έτοιμος.
 • Προσέξτε πόσο εντατικά εξοπλίζεται και μακάρι να βγω ψεύτρα.
Ο Ερντογάν είναι εξαιρετικά απρόβλεπτος, εμείς στη μπούκα και πρέπει να μαζευτεί πάση θυσία. Πάντως το θέμα δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση & λίγη σοβαρότητα με εθνική συνείδηση δεν βλάπτει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: Ολοταχώς στον δρόμο για Βενεζουέλα! 

Κρίμα που δεν συμφωνεί η Fitch με τους αλάνθαστους οικονομολόγους του ελληνικού facebook. Που να ξέρουν αυτοί εξάλλου στην Fitch. Αμερικανάκια είναι…. Αναρωτιέμαι ποιοι τελικά αποδεικνύονται στην πράξη οι ρεαλιστές και ποιοι οι ψεκασμένοι; Στην πράξη. Στην πραγματική ζωή, όχι στην εικονική του facebook!

……………….

Από την μια η BIS, η FED, η BoE και άλλες Κεντρικές Τράπεζες…

Από την άλλη κάποιοι που δεν έχουν διαβάσει ούτε λέξη από τις μελέτες τους. Παρόλα αυτά διαφωνούν!!

 • Γιατί;
 • Γιατί δεν τους ταιριάζουν στην κοσμοθεωρία τους.
 • Γιατί ξέρουν καλύτερα.
 • Δηλαδή τι καλύτερα;
 • Τα ξέρουν όλα.
 • Εξάλλου ενημερώνονται από τους κολλητούς τους στο facebook
 • Και αλληλοσυγχαίρονται που έχουν δίκιο.

Όλοι αυτοί εχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι αυτοαποκαλούνται φορείς της “κοινής λογικής”. Άσε φίλε. Καλύτερα ψεκασμένος. Και ας παίρνω λιγότερα λαικς. Γιατί βλέπεις η BIS δεν μου κάνει like όπως κάνει σε εσένα ο οικονομολόγος του facebook!

ΕΠΑΜ.ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ: Πρώτη φορά… σπορτκάστερΔεν μπορώ να θυμηθώ μια πρόβλεψη του Τσίπρα που να έπεσε μέσα.
Εκτός από εκείνη την εκτίμηση ότι ήλθε η ώρα να πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα…………………Αποδοτικές επενδύσεις

“Με ένα μικρό ποσό, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορεί να προσεγγιστεί, φέρνοντας πίσω τεράστια οφέλη”. (Από email του Φρουζή προς τα κεντρικά της Novartis).

 • “Μικρό ποσό”; Τόσο χαμηλά έχουμε πέσει πρόεδρε; Να εκδοθεί πάραυτα νέος τιμοκατάλογος!

…………………..

Αρκτικόλεξα

Κάτι μου λέει ότι δεν θα άσπρη μέρα στο εξής η Δεξιά.
FBI, CIA, NSA, DIA, DEA, FDA θα είναι πίσω τους σε κάθε βήμα.
Καλά ξεμπερδέματα, Κυριάκο.

……………………

Φοβού τους Δαναούς και κόκαν φέροντας…

Για «κατάσχεση ρεκόρ» 300 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι της Γένοβας κάνουν λόγο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την…
TANEA.GR