Κυρ. Πιερρακάκης: Ετοιμάζεται η πλατφόρμα για τα self test από τα φαρμακεία

self test

Σχεδόν έτοιμη η πλατφόρμα που θα καταγράφει τα τεστ που πρόκειται να παίρνει κάθε πολίτης από τα φαρμακεία. «Αυτό το σύστημα θα αλληλεπιδρά με το σύστημα της συνταγογράφησης που έχουν πρόσβαση όλοι οι φαρμακοποιοί. Ο κάθε πολίτης με βάση τον ΑΜΚΑ του θα μπορεί να έχει τέσσερα self test για τον Covid -19 τον μήνα. Η διαδικασία είναι υπό διαμόρφωση, αλλά αρχικά οι ίδιοι οι πολίτες θα πηγαίνουν στα φαρμακεία να παίρνουν τα τεστ» δήλωσε ο υπουργός Ψυφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και πρόσθεσε ότι πρόκειται να δημιουργεί μια πλατφόρμα, στην οποία αν προκύψει ένα θετικό τεστ να μπαίνει ο πολίτης, εφόσον το επιθυμεί, και να το δηλώνει.

Για την πορεία του εμβολιασμού ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ: «Έχουμε πάνω από 1,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που έχουν ήδη γίνει και κάθε βδομάδα προσθέτουμε 200 χιλιάδες ραντεβού».

Όσον αφορά τον πενταψήφιο αριθμό 13032, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε: «Ήδη δουλεύει, είναι διαθέσιμος. Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να στείλει ένα μήνυμα από τη συσκευή του και θα υπάρχει χρονική διάρκεια και περιορισμός».

Στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι η κινητικότητα με βάση τα γραπτά μηνύματα που έχουν σταλεί είναι αυξημένη κατά περίπου 20% σε σχέση με το πρώτο lockdown».