Κτηνωδία στο λιμάνι – Εγκληματικές ευθύνες της εταιρείας και του λιμενικού

Μνημείο αναλγησίας η ανακοίνωση του ομίλου Αttica – Οργή για Βαρβιτσιώτη που εξίσωσε θύτες με το θύμα

ΣΤΟ μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας συντελείται μια πρωτοφανής κτηνωδία μπροστά στα μάτια του κόσμου. Το πλήρωμα της «Blue Horizon» πετάει στη θάλασσα και δολοφονεί επιβάτη.

Στη συνέχεια το πλοίο αναχωρεί για την Κρήτη και μόνο μετά από 1,5 ώρα επιστρέφει στο λιμάνι, μετά από παρέμβαση εισαγγελέα. Μετά τη δολοφονία, η ιδιοκτήτρια εταιρεία ATTICA GROUP με μια ανακοίνωση 29 λέξεων, που αποτελεί μνημείο αναλγησίας, επιχείρησε να δικαιολογήσει το έγκλημα που συντελέστηκε.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, μια ημέρα μετά τη δολοφονία, δεν γνωρίζει αν στον χώρο του εγκλήματος παρίστατο λιμενικός, ενώ με δηλώσεις του εξίσωσε τους θύτες με το θύμα, προκαλώντας την οργή της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου. Περιμένει δε, την ΕΔΕ για να μάθει τι ακριβώς έγινε.

Οι πληροφορίες για το θέμα διίστανται. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο βρισκόταν λιμενικός ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα. Δεν αποκλείεται όμως στον χώρο που φόρτωνε το πλοίο να βρισκόταν λιμενικός.

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα έγκλημα που συντελέστηκε με πρωτοφανή αγριότητα. Πρόκειται για μια κτηνωδία που δεν έχει προηγούμενο.

Το θύμα ήταν επιβάτης από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου που έκανε συχνά το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Είχε εκδώσει εισιτήριο, επιβιβάστηκε στο πλοίο, αλλά λίγο πριν την αναχώρηση είχε κατέβει για να πάρει έναν καφέ. Όταν επέστρεψε, το πλήρωμα τον πέταξε σηκωτό στη θάλασσα.

Μάλιστα όταν είδαν ότι βρίσκεται στο νερό, δεν του πέταξαν ούτε ένα σωσίβιο για να σωθεί.

Σαν να μην συνέβη τίποτα, ο καπετάνιος του πλοίου μετά το έγκλημα αναχώρησε για Κρήτη.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα για να επιστρέψει και να συλληφθεί μαζί με τα τρία μέλη του πληρώματος.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε, η ATTICA GROUP αναγκάστηκε να εκδώσει νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι διερευνώνται οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων τω πλοίων.

Πρόκειται για προσχηματική ανακοίνωση καθ’ υπόδειξιν των νομικών της συμβούλων, που έχει στόχο να θολώσει τα νερά.

Ολόκληρη η νέα ανακοίνωση της ATTICA GROUP έχει ως εξής:

«Η οικογένεια της ATTICA GROUP είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν και εκφράζει την οδύνη, τα συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και στους φίλους του 36χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο των πληρωμάτων μας, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης στο σύνολό της.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων μας.»

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητάει την αποπομπή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις δηλώσεις του, με τις οποίες εξίσωνε το θύμα με τους θύτες και για το γεγονός ότι επικαλείται άγνοια για το αν υπήρχε στον χώρο λιμενικός.

Πηγη: KONTRANEWS