ΚSOE: Παραγγελίες 823 εκατ. δολαρίων από ασιάτη πλοιοκτήτη για έξι containerships

ΚSOE: Παραγγελίες 823 εκατ. δολαρίων από Ασιάτη πλοιοκτήτηγια για έξι containerships

  • Ένα από τα μεγαλύτεραναυπηγεία της Νότιας Κορέας, η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Yonhap, έλαβε παραγγελία 823 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ από έναν Ασιάτη πλοιοκτήτη για την κατασκευή έξι πλοίων εμπορευματοκιβωτίων.

Από τα έξι πλοία εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 15.000 ΤΕUs έκαστο, τα τέσσερα θα κατασκευαστούν από την Hyundai Heavy Industries Co., ενώ τα άλλα δύο από την Hyundai Samho Heavy Industries Co. Αμφότερες αποτελούν ναυπηγικές μονάδες της ΚSOE. Τα πλοία, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, θα αρχίσουν να παραδίδονται κατά το α΄ εξάμηνο του 2023.

Η KSOE διαχειρίζεται επί του παρόντος τρεις ναυπηγικές μονάδες: την Hyundai Heavy Industries, την Hyundai Mipo Dockyard Co. και την Hyundai Samho Heavy Industries.

  • Οι αθροιστικές παραγγελίες των τριών αυτών μονάδων της KSOE έφτασαν τα $10 δισ. και τα 116 πλοία, επιτυγχάνοντας κατά 90% τον στόχο που είχε θέσει η εταιρεία για παραγγελίες ύψους $11 δισ.

Για το νέο έτος, ο πήχης τίθεται ακόμα πιο ψηλά, καθώς στόχος της KSOE και των ναυπηγικών μονάδων της είναι οι αθροιστικές παραγγελίες να αγγίξουν τα $14,9 δισ.

Φωτό: YNA/ΑΠΕ-ΜΠΕ